U.S. Open – Round Three

Tournytt

Kinhult: ”Det var lock på hålet”

PEBBLE BEACH. Marcus Kinhult inledde tredjeronden utmärkt, var två under par efter sju hål men tappade mark i slutet av ronden. – Det var lock på hålet, säger han till Svensk Golf.

Oskar Åsgård • 2019-06-15
Kinhult: ”Det var lock på hålet”

Marcus Kinhult hade en svettig fredagseftermiddag, där han balanserade precis utanför kvalgränsen fram till de sista timmarna av andra rondens spel. Men till slut stod det klart att det skulle bli fyra ronder i US Open-debuten.

– Det var ganska jobbiga timmar, när man satt med leaderboarden och det pendlade fram och tillbaka, men till slut föll det på plats. Det var skönt, det gör den här veckan och minnet av den mycket roligare, säger Kinhult till Svensk Golf.

Två över par inför helgens spel klev Kinhult upp på första tee med vetskapen att en bra tredjerond skulle kunna ge en fin skjuts uppåt på ledartavlan. Den etablerade sanningen om hur man bygger en bra score på Pebble Beach är att göra birdies tidigt och sen hålla i.

 

Kinhult: ”Det var lock på hålet”
Kinhult fick känna på Pebble Beachs tjockruff under sista nio på lördagen. /Foto: Svensk Golf

Svensken tog följde den planen från start.

På tvåan, en 470-meter lång par fyra och det fjärde tuffaste hålet under rond 1 och 2, slog Kinhult en riktig pärla på andraslaget. Från bunkern, 190 meter från hål, slog han upp inspelet med en perfekt liten fade till drygt två meter och rullade i dagens första birdie.

Sedan adderade han ytterligare två på femman och sexan. Vid det läget var Kinhult två under par och hade avancerat ungefär 30 platser upp på ledartavlan.

– En väldigt bra start. Men lika dålig, eller sämre, avslutning. Just nu känns det lite surt faktiskt, det borde ha varit bättre tycker jag, men så är det.

Efter en bogey på nian så missade Kinhult fairway till vänster på elvan och till höger på 15, till platser i ruffen där allt han kunde göra var att hacka fram sig med en wedge. Däremellan hade han missat skapliga birdiechanser på 13 och 14.

 

Kinhult: ”Det var lock på hålet”

Sen följde missade puttar mellan 2–4 meter på 16, 17 och 18 – de första två för par och den på avslutningshålet för birdie.

– Från nian och in var det riktigt dålig puttning. Mycket dåliga läsningar och puttar mellan två och fem meter som man i alla fall borde få i några av, men det var lock på hålet tyvärr.
74-ronden innebär att Kinhult står på fem över par inför finalronden och i skrivande stund delar 65:e plats.

– Vi får sikta på att komma ut heta imorgon och fullfölja bra. Utnyttja det vi lärt oss de första tre dagarna imorgon och göra något bra förhoppningsvis.

Hur ska du spendera eftermiddagen?
– Vi ska väl luncha och träna, sen ska vi faktiskt bort till vår host där vi bor som har ett “garden party”.

Bra keps för ett “garden party”.
– Ja, eller hur! En perfekt paraplydrinkskeps.

Kinhult inför US Open-debuten


TV: Här avgör Marcus Kinhult British Masters

Scroll to Top