U.S. Open – Round One

Tournytt

Stenson startar starkt, tätkänning direkt: “Många bra svingar idag”

PEBBLE BEACH. Henrik Stenson var nöjd med dagsverket första ronden av US Open, som gav 68 slag i scorekortet och en topp 10-placering på ledartavlan.

Oskar Åsgård • 2019-06-14

Torsdagsförmiddagen bjöd på ideala scoringförutsättningar på Pebble Beach, i stort sett vindstilla, mjuka greener och fairways, vilket flera spelare utnyttjade.

När Henrik Stenson inledde sin rond på tionde tee hade en försiktig bris, nog stark för att rulla in meterhöga vågor över stranden i Carmel, börjat visa sig. Men det handlade fortfarande inte om mer än en klubbas vind, så det fanns birdies att hitta.

Stenson gav sig en fin möjlighet redan på sitt andra hål, banans elfte, efter ett precist järnslag till dryga tre meter från hål, men birdieputten stannade retsamt kort i linjen.

På det 14:e trillade torsdagens första birdie i, efter ett målsökande inspel till under metern från hål.

Därefter följde ett motigare mittenparti av ronden, där det blev en bogey efter ett greenbunkerbesök på 15:e och sen ännu en bogey efter ett ruffbesök till vänster på tuffa tvåan, en 470-meter lång parfyra.

Men Stenson bet ihop, kämpade och till slut kom utdelningen.

– Jag höll ihop det okej och kämpade på och sen fick vi en liten drös med birdies på slutet. Det är väl tålamodet som betalade sig. Hade en bra birdiechans på fyran som jag missade från 2–2,5 meter. Frustrerande att bränna den men satte upp en järnsjua till 1,5 meter på nästa som jag sätter, säger Stenson till Svensk Golf direkt efter ronden.

Därefter följde birdies även på hål 6, 7 och 8 – det senare en raritet då det åttonde spelades över par och rankades som det fjärde svåraste hålet första ronden.

– Åttan är inget birdiehål, men jag slog ett bra slag och fick en sjysst studs också och lyckades pilla i den, det var en hal putt.

Se TV-intervjun med Henrik Stenson:

Slutscoren landade på 68 slag, tre under par, vilket efter dag ett placerar Stenson som delad åtta, tre slag bakom ledande Justin Rose.

Hur vill du summera dagens insats?
Jag är nöjd med scoren. Spelade betydligt bättre idag, jag var inte alltför positiv efter att jag kom av de nio hålen på förmiddagen igår (läs onsdag) men fick lite bättre vibbar på rangepasset och uppvärmningen kändes bra idag också. Jag är nöjd med att vi kunde ta med det ut på banan och slog mycket bra slag därute och höll bollen i spel, var inte i allt för mycket trubbel.

Vad var du mest nöjd med idag?
– Beslutsamheten. Jag har kämpat på med den biten. Självförtroendet är inte på topp och spelet har absolut inte varit på topp, men jag känner att jag börjar komma bättre till bollen. Men man ska hålla fast vid det också och utföra det på banan. Där jag kände att jag var med träningen igår och uppvärmningen idag så hade det varit skönt att ha haft en vecka på sig innan man ska ut och spela. Det är aldrig lätt att bygga självförtroende ute på de här banorna i de stora mästerskapen, men vi gjorde ett bra jobb på det idag och tar med oss många bra svingar där ute idag.

Ett härligt besked inför fortsättningen.

Så sänds US Open på Pebble Beach


Stenson: "Vill gärna se en riktigt tuff set-up"


Stenson: ”Man vill inte att det blir bingolotto”


Scroll to Top