U.S. Open – Round One

Tournytt

Stenson: “Vill gärna se en riktigt tuff set-up”

Svenska stjärnan hoppas att USGA lyckas få Pebble Beach i rättvist skick.

Martin Strömberg • 2019-06-11
Stenson:

När Henrik Stenson slår ut på tionde hålet på Pebble Beach klockan 16.25 lokal tid på torsdag blir det hans 13:e framträdande i US Open.

Som bäst har Stenson en delad fjärdeplats från Pinehurst no2 för fem år sedan men så sent som ifjol slutade Stenson delad sexa på Shinnecock Hills.

Förra veckan blev han delad åtta i Canadian Open och efter en lite motig säsong ser Stenson tecken på förbättring.

– Spelet var lite bättre i Kanada så det var ett steg åt rätt håll. Tror också att det var bra rent förberedelsemässigt då det påminner en del om Pebble med samma gräs på greenerna och seg ruff, berättar Stenson för svenskgolf.se/wp.  

 

Stenson har bara spelat en tävling på Pebble Beach, US Open 2010 då Graeme McDowell vann, och då slutade han på en delad 29:e plats.

– Jag kommer väl inte ihåg banan som någon favorit i sig men jag kan ju komma ihåg fel, det var ju några år sedan. Pebble är otroligt vacker och har ett fantastiskt läge.

De senaste upplagorna av US Open har ofta handlat om ospelbara greener, märkliga flaggplaceringar och banor som varit märkligt uppsatta av USGA, som arrangerar de nationella mästerskapen i USA.

Stenson hoppas att årets upplaga ska bli en vändning.

– Jag skulle gärna se en riktigt tuff set-up utan Kalle Anka-inslag, en kombination som USGA ofta misslyckats med genom åren. Jag tror att deras lätta besatthet över att få vinnarscoren runt par krånglat till det för dem och det bästa vore att helt enkelt se vem som spelar bäst för veckan istället för att ha en eller två eftermiddagar då det mest handlar om vem som klarar sig med livet i behåll och har flyt med någon katastrofal flaggplacering? 

– Nu är ju Mike Davis åsidosatt när det gäller uppsättningen så vi hoppas väl på en nystart.

Övriga svenskar i startfältet på Pebble Beach är Alex Norén och Marcus Kinhult.

Här är starttiderna för de första två ronderna.

 


Kinhult inför US Open-debuten

Scroll to Top