Tournytt

Hatiska publiken triggade Koepka

Brooks Koepka var nära att tappa kontrollen över PGA Championship när han på sista nio radade upp bogeys. Det fick han höra från publiken, vilket i slutändan gjorde att han kunde komma tillbaka in i tävlingen.

Jesper Johansson • 2019-05-20

Inför söndagens avslutande nio hål av PGA Championship såg Brooks Koepka ut att avslappnat kunna glida in mot segern. Men med bogeys på hål 11, 12, 13 och 14 var den stora ledningen nere till endast ett slag. Dustin Johnson var på jakt efter sin andra majorseger i karriären och det var något Brooks Koepka fick höra.

För när tävlingen höll på att rinna Koepka ur händerna skrek New York-publiken ut sin glädje – de ville nämligen hellre att Dustin Johnson skulle vinna.

Den vilda golfpubliken på Bethpage

Koepkas spelkamrat för dagen, Harold Varner III, sa till Golf Channel efter rundan att han inte gillade det som skreks.
– Jag tyckte att det var ganska konstigt hur publiken ville att Brooks skulle misslyckas. Det är inte min grej riktigt. När de började ropa så började jag heja på honom.

Med par på hål 15 och 16 lyckades Koepka återta kontrollen över tävlingen då Johnson gjorde två bogeys. Efter rundan berättade vinnaren att han fick lite extra energi av publikens hatiska kommentarer – och att publiken hade rätt att kritisera honom.
– Jag tycker att jag förtjänade det. Jag gjorde fyra raka bogeys och har varit på sportevent i New York tidigare. Jag vet hur det fungerar. Men jag tror att dt faktiskt hjälpte mig. Det var bra tajming för jag tänkte då för mig själv: ”Okej, jag har alla emot mig. Nu kör vi”.

Efter segern: Koepka världsetta igen


Koepka höll undan på Bethpage


Scroll to Top