PGA Championship – Final Round

Tournytt

Koepka höll undan på Bethpage

Tog hem fjärde majorsegern – men det blev spännande

Text: Martin Strömberg • 2019-05-20
Koepka höll undan på Bethpage

Han gick ut sista ronden med sju slags ledning och många betraktade årets andra major, PGA Championship, som avgjord redan innan slutronden.

Men under sista ronden visade Broorks Koepka inte bara vilken vinnare han är utan också hur otroligt svårt det är att ta hem en stor titel i golfvärlden.

Bethpage Black visade sig från sin tuffaste sida och bara tio spelare lyckades ta sig under par under en blåsig sistarond.

– Jag visste att det skulle bli en tuff dag och jag gjorde en del misstag genom att inte träffa fairways. Jag är helt utmattad nu men väldigt lycklig, sa Brooks Koepka efter segern.

Efter tio hål sista dagen såg segern fortfarande säker ut. Koepka var ett under för ronden och fem slag före Dustin Johnson som klev fram som första utmanare under slutronden.

Men från hål elva gjorde Koepka plötsligt fyra raka bogeys och marginalen krympte för en kort stund till ett enda slag före Dustin Johnson.

– När jag hörde att publiken började sjunga “DJ” så tände det mig faktiskt. Jag funderade aldrig över att jag skulle tappa segern, berättade Koepka efteråt.

 

Koepka höll undan på Bethpage

Två bogeys från Dustin gav Kopeka marginal igen och avslutningen blev odramatisk.

Segern i årets PGA Championship var Koepkas fjärde majorseger i de senaste åtta försöken och han har definitivt klivit upp och blivit de stora tävlingarnas man.

Kopeka blev också den första sedan 1983 att leda PGA Championship från start till mål.

– Jag gillar den statistiken och den här segern var definitivt den mest tillfredställande av mina segrar. All heder till DJ som verkligen satte press på mig med sin avslutningsrond vilket gör segern ännu mer speciell, sa Koepka på presskonferensen.

Totalt slutade Koepka åtta under par efter 74 slag sista ronden och en titt på statistiken visar var segern grundlades. Koepka var bäst både när det gäller tjänade slag från tee och in mot green. Den här gången var det en kombination av längd och precision som avgjorde.

Segermarginalen till Dustin Johnson på andra plats blev till slut bara två slag.

Koepka är nu försvarande mästare för andra gången i rad både i U.S. Open och PGA Championship.

Henrik Stenson slutade på en delad 48:e plats, 16 slag bakom Koepka och Alex Norén blev delad 54:a, ytterligare ett slag bakom.

Slutresultat, PGA Championship:

 

Koepka höll undan på Bethpage

Text: Martin Strömberg • 2019-05-20
TournyttAlexander NorenBrooks KoepkaDustin JohnsonHenrik StensonPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top