Open Qualifying Series – Nordea Masters – Day Four

Tournytt

Skidexperten ny vd på Bro Hof Slott

Sedan mitten av 00-talet har vi kunnat se Tobias Hellman i SVT:s alpina sändningar. Det kommer vi också kunna göra framöver, men utöver jobbet som TV-expert blir 46-åringen ny vd för Bro Hof Slott Golf Club.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-29 Uppdaterad 2019-12-12

Bro Hof Slott GC är Sveriges främsta golfanläggning med två banor i absoluta världsklass. Stadium Course har varit värd för Nordea Masters så sent som 2016 och nu har klubben anlitat en ny vd, Tobias Hellman. Alpin-experten syns i vanliga fall i SVT:s Vinterstudion men framöver kommer han alltså också synas till på Bro Hof, nordväst om Stockholm.
Och en ny stortävling är något han vill se på klubben.

Fem ö-greener alla borde spela

– Det är klart att vi i framtiden ska ha tillbaka mästerskapstävlingar till Bro Hof, det är den bästa kvalitetsstämpeln man kan få. Men jag är nu, det är en medlemsklubb och jag kommer inte klampa in och försöka ändra på en massa saker på egen hand, säger Tobias Hellman till Sportexpressen.

1994 tävlade Hellman för Sverige i OS i Lillehammer. Sedan 2005 har han varit expertkommentator. SVT har godkänt att han arbetar på två platser och schemat kommer matchas för att Hellman ska kunna göra båda sakerna parallellt. Hellman säger att han spelat golf sedan han var ung och att jobbet passar honom.
– Jag såg annonsen och kände mig kallad. Jag har jobbat med marknad och försäljning tidigare och golf har jag spelat sen jag var ung. Jag har levt med golfen och har haft förmånen att spela mycket med många duktiga spelare, säger Hellman Sportexpressen.Text: Jesper Johansson • 2019-04-29
TournyttBro HofSvenska golfbanor
Scroll to Top