HNA Open de France – Previews

Tournytt

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Kapten Thomas Björn har delat ut sina fyra wild cards. Här är Europas Ryder Cup-lag.

CM Hellsten • 2018-09-05

European Tour-tävlingen Made in Denmark på Silkeborg Ry GK var den sista chansen att spela sig in i hemmalaget.
Matthew Fitzpatrick jagade segern och en plats i Ryder Cup-laget, men nådde inte hela vägen och istället blev det dansken Thorbjörn Olesen som tog den åttonde och sista ordinarie platsen.

ÅSGÅRD: Ryder Cup i Sverige?

Tre dagar efter att Made in Denmark avslutades var det dags för kapten Thomas Björn att presentera de fyra spelare som tilldelas wild cards till Europas lag.

Därmed är Europas trupp till Ryder Cup på Le Golf National spikad och hemmalaget kommer till start med fem debutanter: 

• Tommy Fleetwood, England.

• Tyrrell Hatton, England.

• Alex Noren, Sverige.

• Thorbjørn Olesen, Danmark.

• Jon Rahm, Spanien.

Vad händer om en Ryder Cup-spelare är skadad?

Här är de resterande sju spelarna och deras cv från tidigare Ryder Cup:

Francesco Molinari, Italien:

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Justin Rose, England:

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Rory McIlroy, Nordirland:

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Henrik Stenson (wild card):

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Sergio Garcia (wild card):

– Självklart känns det otroligt och jag är tacksam för att Thomas Björn tror på mig. Jag vet att det inte var ett enkelt val, men han vet vad jag ger till laget – inte bara på banan. Jag har haft ett tufft år och det här var ett år då jag missat många gånger med ett slag. Jag har jobbat hårt och jag känner att mitt spel blir bättre.

– Nu försöker jag vara så redo jag bara kan till Ryder Cup och vinna tillbaka pokalen. 

– Jag förstår vad Thomas menar med fotbollskaptenen. Jag förstår vad han menar och alla vet hur mycket jag älskar Ryder Cup och lagidrotter. Det är väldigt spännande att få vara med ännu en gång. Jag ska ge allt jag har på golfbanan men också i lagrummet så att rookies känner sig bekväma och spelar bättre. Förhoppningsvis hjälper det för oss att vinna Ryder Cup igen.

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Ian Poulter (wild card):

– Det känns extra speciellt att vara med igen. När Thomas ringde i går och sa att jag skulle vara med betydde det allt för mig. Det här blir otroligt. Jag får gåshud bara av att stå här och prata om det.

 

– Medinah var länge sedan, men det kommer upp då och då. När man tänker på avslutningen där på lördagen för att hjälpa laget var väldigt speciellt för mig. Jag har det alltid med mig. Ryder Cup är allt för mig. Att jag ska vara med ännu en gång och förhoppningsvis vinna pokalen är speciellt. Ryder Cup var det som fick mig att fortsätta när jag var skadad.

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Paul Casey (wild card):

– Det är otroligt. Det var tio år sedan jag senaste spelade Ryder Cup och jag har kämpat för att få vara med, så det här är en stor ära. Jag är väldigt tacksam och exalterad.

– Jag har haft upp- och nedgångar i min karriär och ifrågasatt vad jag skulle kunna göra framöver och jag har jobbat hårt.

– Jag har spelat bra golf de senaste 4-5 åren och har haft Ryder Cup i sikte sedan ett par år. Jag gick tillbaka till ET och spelar nu bättre än på länge. Jag vill vara med och bidra. Nu ska vi åka till Paris och vinna. Jag är glad över att vara tillbaka där jag känner att jag hör hemma. 

– Jag gillar matchspel och kommer göra allt för att få maximal utdelning. Jag längtar redan nu.

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Scroll to Top