5de421a934901

Tournytt

Stenson: ”Hade varit roligt att få vara med i Tokyo”

Henrik Stenson tog silver i senaste olympiaden. Nu siktar han mot OS 2020 i Japan.

Text: CM Hellsten • 2018-01-02

Henrik Stenson vann sista ordinarie tävlingen på PGA Tour inför fjolårets FedExCup-slutspel. Triumfen i Wyndham Championship gav en biljett till mästarturneringen på Hawaii, men den inbjudan har den svenske stjärnan tackat nej till.

Blixt spelar mästarturneringen

När Jonas Blixt och de andra vinnarna inleder spelåret 2018 stannar Henrik Stenson istället hemma på Lake Nona i Orlando, Florida.
I en intervju med Sydsvenskan berättar Henrik Stenson om sina planer för den kommande säsongen och framtiden.
2016 var Henrik Stenson med när golfen gjorde comeback på det olympiska programmet. Under sommar-OS i Rio de Janeiro jagade han guldet men fick till slut nöja sig med ett silver.

Här spelas OS-golfen 2020

För tidningen bekräftar Henrik Stenson att han siktar på att spela åtminstone tre säsonger till – över OS 2020. När Japans huvudstad står som värd för evenemanget avgörs golfturneringen på Kasumigaseki Country Club.
– Det var jäkligt kul att vara med i Rio, det hade varit roligt att få vara med i Tokyo också, säger Henrik Stenson till Sydsvenskan.

Utöver majortävlingarna är Ryder Cup på Le Golf National Henrik Stensons stora mål 2018.
– Det är en av de absolut bästa banorna i Europa och kommer att bli en fantastisk Ryder Cup-bana. Jag hoppas att en bra vår kan ge bra ranking och en plats i laget, säger Henrik Stenson till Sydsvenskan. 


Text: CM Hellsten • 2018-01-02
TournyttHenrik StensonKasumigaseki CCOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top