Kasumigaseki GC:s östra bana välkomnar OS-golfarna 2020. //Foto: Aflo Sport

Banor och resor

Här spelas OS-golfen 2020

Efter årets golfturnering i Rio de Janeiro blir Tokyo nästa spelplats under sommar-OS 2020.

Text: Redaktionen • 2016-11-22

Golfens comeback vid OS i Rio de Janeiro omgärdades av en hel del frågetecken inför spelen.

Ett av de mest framträdande var att det saknades en lämplig bana – och arrangörerna tvingades bygga en, som blev mycket omdiskuterad.

Det problemet finns inte i Tokyo 2020.

Här finns nämligen en av Japans bästa golfbanor redo.

Kasumigaseki CC:s östra bana är en riktig klassiker från 1920-talet, ritad av Golden age-arkitekten Charles Hugh Alison. Här har många stora tävlingar arrangerats och på rankinglistorna över landets 2 400 banor brukar den placeras bland de fem bästa.

 

Inför OS har också banan vässats ytterligare, med hjälp av arkitekten Tom Fazio och bland annat har han prioriterat att bygga om greenerna. På många japanska toppbanor har det nämligen varit brukligt med två greener per hål, en med vintergräs och en med sommargräs, men utvecklingen av nya gräsarter har gjort det möjligt att använda en och samma året om – och den justeringen gör nu också Kasumigaseki.

Anläggningen har ytterligare en bana och det var länge tal om att den olympiska banan skulle bli en kompositbana. Men nu blir det alltså endast den östra och rapporter pekar på att proffsen kommer att bli nöjda med det valet.

Då öppnar OS-banan i Rio de Janeiro för allmänheten


Text: Redaktionen • 2016-11-22
Banor och resorBanor & resorJapanKasumigaseki CC
Scroll to Top