5de42281aab77

Tournytt

Skåneklubb prisat för sitt miljöarbete

Österlens Golfklubb har prisats av Simrishamns kommun för sitt miljöarbete.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-19 Uppdaterad 2019-12-12

Varje år delar Simrishamns kommun ut ett miljöpris. 2017 tilldelas Österlens GK utmärkelsen “för sitt mångåriga engagemang i strävan efter att integrera klubbens verksamt med den känsliga miljö den är belägen i, på ett sätt som hållbart gynnar den känsliga floran och faunan”, som kommunen skriver i ett pressmeddelande.

Miljöpriset innebär 10 000 kronor till Österlens GK och kommunens ordförande i byggnadsnämnden, Thomas Hansson, är glad över Österlens arbete för miljön.
– Jag är mycket glad för att vi kan ge Simrishamns miljöpris till en verksamhet som berör många och visar att det går att ställa om för att bidra till en hållbar framtid redan nu, säger Hansson i ett pressmeddelande.

En stor anledning till att Österlens Golfklubb prisat för sitt miljöarbete är att de i februari blev miljöcertifierade enligt Golf Environment Organisation, som nämns i motiveringen till priset:

Österlens GK blev i februari 2017 miljöcertifierade enligt Golf Environment Organisation. Det innebär bland mycket annat får på golfbanan som betar och att det används biologiska bekämpningsmedel på greenerna.

Österlens Golfklubb tilldelas av byggnadsnämnden Simrishamns miljöpris 2017 för sitt mångåriga engagemang i strävan att integrera golfklubbens verksamhet med den känsliga miljö den är belägen i, på ett sätt som hållbart gynnar den känsliga floran och faunan. Detta engagemang genomsyrar hela verksamheten från smått till stort och ligger i ambitionsnivå långt utöver och före vad lagstiftning eller gängse normer för golfklubbar kräver. 

En välmotiverad nominering för en golfklubb som dokumenterat arbetat ambitiöst med hållbarhet i hela organisationen genom ett djupt engagemang för naturen, miljön och omgivningen utifrån ett långtidsperspektiv. 


Text: Jesper Johansson • 2017-12-19
TournyttNyheterÖsterlens GKSvenska golfbanor
Scroll to Top