DP World Tour Championship – Previews

Tournytt

”Den här helgen gör mig till en bättre golfare”

DUBAI. Tommy Fleetwood kan på söndag vinna Race to Dubai och därmed göra året 2017 till något alldeles extra för engelsmannen. Men även om han inte lyckas kommer han efteråt att vara nöjd.

Jesper Johansson • 2017-11-15

Säsongens sista tävling på European Tour startar under torsdagen och i ledning hittar vi Tommy Fleetwood.

Engelsmannen ska göra allt han kan för att lyckas besegra Justin Rose och Sergio Garcia, men även om han skulle misslyckas menar han att de kommande fyra dagarna gör honom till en bättre spelare.
– Jag ska inte ljuga. Det är klart att jag hoppas Justin Rose inte gör så bra ifrån sig den här veckan, sa Fleetwood under sin presskonferens och skrattade.
– Men vad som än händer den här veckan kommer jag lära mig extremt mycket. Den här helgen kommer att göra mig till en bättre golfare, oavsett om jag gör bra ifrån mig eller inte.

De kan vinna Race to Dubai

Tommy Fleetwood har haft ett bra år och vunnit både Abu Dhabi HSBC Golf Championship och Open de France. När han vann i Frankrike det klev han också upp som ledare av säsongslånga Race to Dubai. Det var också då han skapade ett mål att faktiskt lyckas med bedriften.
– Det var då jag insåg att jag faktiskt kunde vinna. Innan dess var det för surrealistiskt för mig.
– Den här veckan känner jag mig inte skrämd. Inte heller stressad. Jag har dock en bra anspänning i kroppen och ser det här som en möjlighet att göra något stort.

Scroll to Top