Turkish Airlines Open – Day Four

Tournytt

De kan vinna Race to Dubai

Efter 47 tävlingar på European Tour är det klart att tre spelare har chansen att vinna säsongslånga tävlingen med en tävling kvar.

Jesper Johansson • 2017-11-13

Det är bara tre spelare som har chansen att vinna den säsongslånga tävlingen Race to Dubai. 47 av säsongens 48 tävlingar är spelade  och efter veckans DP World Tour Championship i Dubai kommer antingen Tommy Fleetwood, Justin Rose eller Sergio Garcia att prisas som säsongens bästa spelare.

Men vad ska hända för att någon av dem ska vinna? Här är all information du behöver inför helgens dramatik.


För att Tommy Fleetwood ska vinna:

De kan vinna Race to Dubai
Getty Images

Englesmannen är inför veckans tävling i ledning och behöver vara lika bra eller bättre än Justin Rose för att vinna Race to Dubai.


För att Justin Rose ska vinna:

De kan vinna Race to Dubai
Getty Images

För tillfället är Justin Rose 265 737 poäng bakom Fleetwood i Race to Dubai-rankingen. Därför behöver han som sämst sluta ensam femma för att ha en chans att vinna. Om Justin Rose slutar ensam tvåa vinner han tävlingen – så länge inte Fleetwood vinner.


Så sänds tourfinalen i Dubai

För att Sergio Garcia ska vinna:

De kan vinna Race to Dubai
Getty Images

Spanjoren har en chans att ta hem tävlingen. Men det blir inte lätt för regerande Masters-vinnaren. Sergio Garcia måste vinna veckans tävling, samtidigt som Tommy Fleetwood är utanför topp-20 och Justin Rose inte blir bättre än ensam fyra.

Här kan du se aktuella rankingen i Race to Dubai.

Scroll to Top