Anna Nordqvist seger Evian Championship 2017.

Tournytt

Nordqvist: ”Fokus på att bli helt frisk”

Anna Nordqvist vann säsongens sista major. Här är planen för resten av spelåret.

CM Hellsten • 2017-09-19

Anna Nordqvist kom till Frankrike och säsongens sista major fortfarande plågad av körtelfebern, som hon drabbades av för två och en halv månad sedan. 
Det slutade som bekant på ett sagolikt sätt – sörmländskan vann Evian Championship och tog sin andra majortitel i karriären.

Nordqvist: ”Det har varit en frustrerande period”

Efter Evian Championship tar LPGA Tour en vecka ledigt innan den årliga Asiensturnén inleds.
Först ett stopp i Nya Zeeland och sedan sex tävlingar i Kina (två), Sydkorea, Taiwan, Malaysia samt Japan före återkomsten till amerikansk mark och tourfinalen CME Group Tour Championship som avgörs i Florida 16-19 november.
– Jag planerar att spela fyra tävlingar i Asien i höst och avslutar med tourfinalen. Sedan tar jag nya tag med en bättre hälsa inför nästa år. Spelet har känts bra stora delar av året så jag hoppas kunna få avsluta säsongen med några bra tävlingar – men just nu är fortfarande fokus på att bli helt frisk, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

KRÖNIKA: Isdrottningens revansch

För att kvala till finalen behöver spelare vara bland de 72 främsta på Race to the CME Globe Points Standings eller ha segrat i någon tävling. 

Efter Evian Championship är Anna Nordqvist (10) och Madelene Sagström (68) de svenskor som ligger på rätt sida om kvalstrecket till finalen.

Scroll to Top