Tournytt

Nordqvist: ”Det har varit en frustrerande period”

Anna Nordqvist kämpar med körtelfebern och förbereder sig inför säsongens sista major.

CM Hellsten • 2017-09-12
Nordqvist: ”Det har varit en frustrerande period”

Anna Nordqvist drabbades av körtelfeber men lyckades trots sjukdomen att nå en delad sjundeplats i British Open.
Direkt efter majorn fick hon ett wild card till Solheim Cup av Europas kapten Annika Sörenstam.
Anna Nordqvist spelade sitt femte Solheim Cup och på Des Moines G&CC var sörmländskan Europas stora stjärna – det blev fyra matcher, tre raka segrar och sedan en delning i singelduellen med Lexi Thompson.

Så sänds säsongens sista major

Veckan efter Solheim Cup lämnade Anna Nordqvist återbud till Canadian Pacific Womens Open i den kanadensiska huvudstaden Ottawa.
– Jag var helt slut efter Solheim Cup och hade aldrig kunnat återhämta mig och ta mig igenom tävlingen i Kanada. Tvåveckorsperioden med vila efter Solheim Cup hjälpte mig mycket i tillfrisknandet och jag skulle nog säga att jag är 85 procent återställd just nu och mår bättre. Men jag måste vara försiktig och inte pusha för hårt. Därmed kan jag inte träna lika hårt som jag vill, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Hur har det varit att spela med körtelfebern?
– Det har nu gått 10 veckor sedan jag blev diagnosticerad med körtelfeber. Det har förstås varit en frustrerande period att mitt under högsäsong behöver kämpa med sin hälsa, dra sig ur tävlingar och inte kunna träna som vanligt. Jag har blivit avrådd att fysträna och dra ner på all träning och fortsatt vila.

Vad har varit allra tuffast?
– Att inte kunnat träna speciellt mycket de senaste 2,5 månaderna och bara spelat ett fåtal tävlingar. Jag är en spelare som gillar att spela ganska mycket och känna mig förberedd genom att ha tränat bra. Jag vet att jag behöver ha tålamod och att jag inte haft något annat val än att i stort sett vila de senaste månaderna. Jag är besviken att inte känna mig optimalt förberedd inför de tävlingar jag har spelat men jag måste börja någonstans. 

I sin comeback efter Solheim Cup blev det en missad cut efter ronderna 74-71 i Indy Women in Tech Championship på Brickyard Crossing som ligger granne den berömda racerbanan i Indianapolis.
– Jag spelade faktiskt fantastiskt bra från tee till green, men hade ingen bra vecka på greenerna och det var en vecka som avgjordes på grenarna.

Svenskan inför majordebuten: ”Det inger en trygghet”

Hur går tankarna inför Evian?
– Jag tycker det är kul att vara tillbaka och spela igen, framförallt här i Evian, men kan inte ha allt för stora förväntningar på mig själv och mina resultat just nu, även om jag är en tävlingsmänniska och verkligen vill prestera. Evian ligger senare på året än innan det blev en major så vädret brukar vara sämre denna veckan på året och gör förhållandena lite mer utmanande. Det gäller att placera bollen bra på green och det är mycket lutande lägen från fairway och ondulerade greener.

Fem svenskor finns med i Evian Championship, förutom Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall och 24-åriga majordebutanten Johanna Gustavsson från Örebro. 

Dessutom är Dani Holmqvist första reserv. 

Scroll to Top