Tournytt

Anna Nordqvist allvarligt sjuk – kan missa British Open och Solheim Cup

Anna Nordqvist har drabbats av körtelfeber och riskerar att missa British Open och Solheim Cup.

Jesper Johansson • 2017-07-27

svenskgolf.se/wp kunde berätta redan inför US Womens Open att Anna Nordqvist var sjuk. Nu berättar stjärnan för Expressen att hon drabbats av körtelfeber och riskerar att missa nästa veckas British Open.

Det kan ta flera månader för Anna Nordqvist att tillfriskna från körtelfeber, och det är inte bara British Open-starten som är i fara. I slutet av augusti är det dags för kampen mellan Europa och USA, där svenskan är given i Solheim Cup-laget.
– Jag har varit väldigt sjuk sedan veckan före US Open, men valde att spela den tävlingen ovetande om vad som drabbat mig, säger Nordqvist till Expressen.
– US Open var en oerhört tuff vecka med kraftig hosta och skärande smärta i halsen hela veckan, men jag vägrade ge mig. 33:e plats är inte så dåligt med de förutsättningarna.

I och med sjukdomen har Anna Nordqvist dragit sig ur veckans Scottish Open. Men hon vill inte utesluta en start i nästa veckas major.
– Det kan ta månader innan jag blir helt återställd och mår bättre. Jag mår fortfarande inte bra, och har inte kunnat röra mina golfklubbor sedan US Open, men jag kommer att försöka spela British Open nästa vecka.

Scroll to Top