5de4427f9fe72

Tournytt

Mästarens besked omNordea Masters

Ifjol vann Matthew Fitzpatrick Nordea Masters. Nu kommer han tillbaka för att försvara sin titel.

Text: CM Hellsten • 2017-05-11 Uppdaterad 2017-05-11

2015 missade Matthew Fitzpatrick kvalgränsen i Nordea Masters. Ett år senare vann han hela tävlingen.
Innan den då 21-årige engelsmannen lämnade Bro Hof Slott Golf Club lovade han att återvända till den svenska European Tour-turneringen.

Nordea Masters-vinnaren klar för Ryder Cup

Så blir det också. Nordea Masters meddelar nu att Matthew Fitzpatrick kommer till Skåne för att försöka försvara sin titel när evenemanget spelas hemma hos Henrik Stenson på Barsebäck G&CC 1-4 juni.
– Segern i förra årets Nordea Masters ledde till ett karriärlyft. Jag behöll därefter min goda form och fick totalt sett en fantastiskt bra säsong. Jag har hört positiva saker om Barsebäck GCC, så jag ser mycket fram emot att försvara min titel där” säger Matthew Fitzpatrick i ett pressmeddelande.

Nyligen gjorde Nordea Masters även klart med Europas Ryder Cup-kapten Thomas Björn och hans landsman Thorbjörn Olesen som är senaste segraren på European Tour.

Ryder Cup-kaptenen spelar Nordea Masters

Det blir tionde gången som den svenska ET-tävlingen spelas på Barsebäck. Senast var 2009.
– Vi är väldigt glada att ha en så stark spelare som Matthew Fitzpatrick i startfältet och ser det som mycket positivt att han återvänder till Nordea Masters för att försvara sin titel. Fitzpatrick är en av Europas bästa spelare och vi tror att många unga golffans ser fram emot att se honom spela på svensk mark igen”, säger Claes Nilsson, Tournament Director Nordea Masters.


Text: CM Hellsten • 2017-05-11
TournyttHenrik StensonMatthew FitzpatrickNordea MastersThomas BjörnThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top