Matthew Fitzpatrick är den yngsta segraren av Nordea Masters någonsin. //Foto: gettyimages.com

Artiklar

Fitzpatrick: “Jag kommer tillbaka”

Förra året missade Matthew Fitzpatrick cuten, i år vann han hela tävlingen.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-05 Uppdaterad 2016-06-05
Fitzpatrick:

Nordea Masters 2016 blev aldrig någon särskilt spännande tävling. Flera tunga förhandsfavoriter presterade inte på den nivå som många trott.

En som dock presterade när det gällde var Matthew Fitzpatrick. Den lovordade talangen ledde tävlingen i fredags när kvalgränsen drogs.

Han släppte aldrig den ledningen.

Fitzpatrick vann tävlingen på sammanlagt -16, tre slag före dansken Lasse Jensen som tog andraplatsen.

Den blott 21 åriga britten presenterade sig ordentligt för golfvärlden förra året då han vann British Masters förr året.

Den senaste perioden har dock varit tyngre med flera missade kvalgränser de senaste månaderna. Just därför var den här segern extra betydelsefull.

– Det här betyder mycket för mig. Jag har haft några tuffa veckor där jag missat tre kvalgränser. Därför är det en fantastisk känsla att kunna komma hit och vinna, säger Fitzpatrick.

Fitzpatrick spelade säkert under alla fyra dagar. Totalt gjorde han endast fyra bogeys varav den sista var på det sista hålet då segern i praktiken redan var säkrad.

Inför den avslutande dagen hade Fitzpatrick en ledning på fem slag ned till närmsta konkurrent. Ledningen var som minst nere på två slag, men trots detta darrade inte 21-åringen.

– Jag försökte spela ett hål i taget. Jag var så inne i mitt spel att jag inte tänkte på vad som hände runt omkring mig.

Trots två hål kvar och en ledning på fyra slag ville Fitzpatrick inte ta ut något i förskott.

– Att träffa greenen på det sjuttonde hålet var helt avgörande, det finns inga genvägar på det hålet. När jag väl träffade så kunde jag ha tvåputtat och ändå känt mig säker på segern.

Många hoppas att Fitzpatrick ska kunna bli att bli en ny brittisk superstjärna.

Han åker från Sverige ett steg närmare på vägen mot att infria de förhoppningarna och med en prischeck på 250 000 euro.

”Jag pratar alltid med bollen”


Fitzpatrick har redan förstört festen?


Text: Erik Hallberg • 2016-06-05
ArtiklarBro HofMatthew FitzpatrickNordea Masters
Scroll to Top