5de443614651c

Artiklar

Ryder Cup-kaptenen spelar Nordea Masters

Barsebäck G&CC kan nog räkna med en hel del danska åskådare under Nordea Masters. Thorbjörn Olesen och Thomas Björn kommer till start.

Text: • 2017-05-04 Uppdaterad 2017-05-04

Henrik Stenson kommer hem till Barsebäck för att spela Nordea Masters 1-4 juni. Nu får den svenske majorvinnaren sällskap av Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn och hans danske kollega Thorbjörn Olesen.
Duon har tackat ja till att spela den svenska European Tour-tävlingen.

Nu är det klart med DJ på Nordea Masters

Nordea Masters hoppas kunna locka över 70 000 åskådare.
En hel del av dem lär komma från Danmark för att följa sina favoriter.
Thomas Björn, Europas Ryder Cup-kapten, ser fram emot att spela tävlingen igen:
– Vi hoppas att många danskar kommer över sundet för att ge oss stöd. Golfpubliken i både Danmark och Sverige är kunnig och uppskattar bra golf, något vi tänker oss att spela. För oss skandinaviska golfproffs är Nordea Masters en av de tävlingar vi ser fram mest emot under en tävlingssäsong. Publikstödet är alltid otroligt starkt, kommenterar Thomas Björn.

SVT:s lugnande besked: ”Kommer sända Nordea Masters som planerat”

Thorbjörn Olesen ser också fram emot årets tävling:
– Det är en tävling jag alltid tyckt mycket om att spela, och eftersom Barsebäck ligger så nära Danmark hoppas vi på en stor “hemmapublik” under veckan.

Nordea Masters och Barsebäck har en lång historia tillsammans, och för tionde gången spelas den åter på den mycket publikvänliga golfbanan.
– Det betyder mycket för hela regionen att Nordea Masters återvänder till Barsebäck. Att se så många starka danska namn i startfältet, tillsammans med våra svenska toppspelare, skapar förutsättningar för en fantastisk golfvecka, kommenterar Claes Nilsson golfansvarig på Lagardére som driver Nordea Masters.


Text: • 2017-05-04
ArtiklarBarsebäck G&CCHenrik StensonNordea MastersThomas BjörnThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top