145th Open Championship – Day Four

Henrik Stenson utsedd till Årets spelare – av kollegorna

Bragdguldet, Årets manlige spelare och vinnare av The Open samt Race to Dubai. Nu har Henrik Stenson samlat på sig ytterligare en fin utmärkelse för sitt otroliga 2016.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-16 Uppdaterad 2017-03-16

European Tour meddelar att priset som Årets spelare framröstad av spelarna på European Tour byter namn. Från och med nu heter priset Seve Ballesteros Award. 

Alla medlemmar på European Tour i slutet av föregående säsong röstar på den spelare de tycker har varit bäst under säsongen. Förste pristagare blir Henrik Stenson som vann med stor marginal för sin fina säsong 2016, då han vann sin första majorseger och vann Race to Dubai för andra gången på fyra år.
– Eftersom jag vunnit priset en gång tidigare vet jag hur speciellt det här priset är. Jag är verkligen hedrad över att vara den första spelaren som mottar priset efter att den bytt namn till Seve Ballesteros Award. Seve var en av mina idoler och en ikon inom sporten, vilket gör det ännu mer speciellt att ta emot priset från mina kollegor, säger Stenson till European Tour.

 

Keith Pelley, European Tours vd, säger att det var självklart att döpa om priset, och att Henrik Stenson är en välförtjänt vinnare.
– Ingen golfare gjorde mer för att popularisera sporten i Europa än Seve Ballesteros och det är ett privilegium att kunna säkerställa att hans namn lever vidare.
– Det är också väldigt passande att den förste spelaren att motta priset är Henrik Stenson efter hans vinst i The Open, en tävling som Seve själv vann vid tre tillfällen. Och på det otroliga sätt som han vann på Royal Troon påminde mycket om Ballesteros.

Priset har funnits sedan 2008 men då hetat ”Players Player of the Year”. Padraig Harrington vann det 2008. Sedan dess har Lee Westwood (2009), Martin Kaymer (2010), Rory McIlroy (2011, 2014 och 2015), Luke Donald (2012) och Henrik Stenson (2013) vunnit det ärofyllda priset.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-16
TournyttEuropean TourHenrik StensonThe OpenTournytt
Rulla till toppen