Farmers Insurance Open – Round Two

Tournytt

Världsettan Jason Day är inte nöjd än

Jason Day har nu varit världsetta i 51 veckor. Men om han inte presterar i veckans tävling riskerar han att tappa positionen. Men det är inget han har för avsikt att göra.

Jesper Johansson • 2017-02-15

Det är tufft på touren. Fråga bara Jason Day. Världsettan kämpar med näbbar och klor för att behålla titeln som världens bästa golfspelare. Inför veckans PGA Tour-tävling är den positionen hotad. I startfältet finns Dustin Johnson och Hideki Matsuyama, som båda kan bli världsetta beroende på slutresultatet i tävlingen. Men Jason Day har inga ambitioner att lämna tronen.

“Dessutom försöker jag vara pappornas världsetta på sidan om”

– Det är tufft att vara världsetta. Det är en otroligt fin plats att vara på och jag vill inte byta bort den, men det är mentalt- och fysiskt ansträngande. Det kommer ett ansvar med positionen, säger Jason Day inför veckans Genesis Open på Riviera, utanför Los Angeles.

– Jag måste träffa media och fans samtidigt som jag ska spela golf i världsklass. Dessutom försöker jag vara pappornas världsetta på sidan om golfen. Det är verkligen svårt att inte ta med sig jobbet hem. Men jag anser att jag är bättre på det nu, än tidigare. Jag har lättare att släppa saker och inte kolla i sociala medier i lika hög utsträckning. Det är för mycket negativitet där.

 

Jason Days nya taktik: Spela långsammare

Jason Day har haft en tuff uppväxt. 29-åringen levde med en alkoholiserad pappa som dog när Day bara var tolv år gammal. Hans mamma satsade alla sina pengar på Jason Days golfkarriär och sedan dess hade australiern bara ett mål: att bli världsetta. Men hur gör man när man nått sitt största mål?

“Jag går fortfarande ut på rangen och försöker träna precis som vanligt”

– Jag har ställt frågan till mig själv: “Vad ska jag göra nu?” Men det är bara att fortsätta. Jag försöker att utvecklas och hitta sätt för att även fortsättningsvis vara världsetta.

– Mitt liv har inte förändrats avsevärt sedan jag blev etta i världen. Jag har väl blivit lite mer populär, men livet är det samma. Jag går fortfarande ut på rangen och försöker träna precis som vanligt. Lite fler personer kommer väl fram och vill prata med mig, men det är bara en bra sak, säger Jason Day.

Filmen du bara måste se: Jason Day Story


Officiellt: Jason Day byter till Nike


TV: Se världsettan spela från fel håll

Scroll to Top