Tournytt

Jason Days nya taktik: Spela långsammare

Hur ska Jason Day hitta tillbaka till storformen? Jo, genom att sänka speltempot.

Jesper Johansson • 2017-01-04

Debatten om snabbare spel är en het potatis i hela golfvärlden, och inte minst på PGA Tour.

Men Jason Day tycker inte att han spelar för långsamt. Tvärt om.

Australiern, som inte är känd för att vara någon raket ute på golfbanan, berättar nämligen inför årets första tävling att taktiken är att spela ännu långsammare.

– Det var en del saker som jag inte gjorde lika bra under andra halvan av förra året. Jag var inte lika bestämd när jag skulle slå ett slag. När jag samlade information var jag inte lika bestämd, sa Day till PGA Tour.

Men det innebär att världsettans speltempo kommer vara ännu långsammare. Det är dock inget han bryr sig om.

– Det är självklart att alla vill att spelet ska gå snabbare. Det är ett hett ämne inom golfen. Men jag bryr mig inte så mycket om att snabba på mitt spel. Jag måste istället fokusera på att hitta tillbaka till det som gör mig till en riktigt bra golfare.

Jason Day vann tre tävlingar under våren 2016 men hade sedan svårt att hålla spelet uppe i fyra hela rundor. Det ska det bli ändring på nu.

– Jag brydde mig inte om vad folk tänkte och då spelade jag bättre. Men jag spelade ändå snabbt nog. Jag tog inte för mycket tid på mig, och jag spelade riktigt bra golf. Jag träffade betydligt fler fairways och greener på grund av det, sa Jason Day.

 

Här hittar du alla starttider från SBS Tournament of Champions.

Scroll to Top