Tournytt

Officiellt: Här är världsettans nya kläder

Jason Day byter den ena klädjätten mot den andra. Adidas tre klassiska ränder kommer istället vara Nikes swoosh från och med nu.

Jesper Johansson • 2017-01-02

Redan i höstas ryktades det om att Jason Day skulle byta sin Adidas-sponsring mot Nike. Under söndagen blev det officiellt.

Världsettorna på herrsidan har under de senaste åren nästan alltid varit en Nikespelare. Tiger Woods och Rory McIlroy har båda spelat med Nikeutrustning och använt deras kläder.

Jason Day, som just nu är världsetta, har tidigare spelat med Adidasutrustning men kommer alltså byta till det amerikanska märket.

Kontraktet löper över flera år och Jason Day kommer att använda företagets skor, kläder, huvudbonader och handskar.

Första gången han spelar i Nikekläder blir i veckans Tournament of Champions i Kapalua, Hawaii.

”Att bli en Nike-spelare är en dröm som blir sann”

– Att bli en Nikespelare är en dröm som blir sann. Märket är synonymt med världens bästa atleter. Jag är hedrad och kan inte vänta på att bli en del av teamet och jobba nära med Nike för att ta mitt spel, och hela golfsporten, till nya höjder, säger Jason Day i ett pressmeddelande.

De två senaste åren har Jason Day spelat enastående golf. 2015 vann australiern fyra av sina sista tävlingar för säsongen. En av tävlingarna var PGA Championship.

Under första delen av 2016 lyckades han dessutom vinna ytterligare tre tävlingar. En av dem var The Players Championship på TPC Sawgrass.

I höstas skrevs det om att Jason Days kontrakt med Nike är värt över 10 miljoner dollar per år. 

Om så är fallet är ännu inte bekräftat.

Scroll to Top