Foto: Barsebäck Resort

JUST NU

Barsebäck G&CC byter ägare – fastighetskoncern tar över

En av Sveriges mest klassiska golfanläggningar har bytt ägare. Från och med 2 november är det fastighetskoncernen Ernst Rosén AB som äger anläggningen.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-28 Uppdaterad 2020-09-28

Det var under den tidiga våren som Barsebäck Golf & Country Club via ett pressmeddelande skrev att anläggningen skulle säljas.

I försäljningen ingick de 45 hålen på området – Masters Course, Donald Steele Course och niohålaren Littorina Course – samt hotell- och konferensanläggningen med 210 bäddar och sammanlagt 210 hektar mark, varav en del är obebyggt men detaljplanerat.

Ansvariga för försäljningen var KPMG som ville vara tydliga med att den inte var på grund av coronapandemin som anläggningen skulle säljas. Snarare skulle anrika Barsebäck säljas efter en god dialog med en seriös köpare.

Nu är en köpare funnen. Fastighetskoncernen Ernst Rosén AB, som bland annat äger och driver Vallda Golf & Country Club samt hotell- och konferensverksamheten i Nääs Fabriker.

Med tanke på att det finns gott om obebyggd men detaljplanerad mark i affären och Ernst Rosén sysslar till stor del med fastigheter lär vi i framtiden se byggnationer ske på området.
Vi är oerhört stolta att få genomföra den här affären och ser framemot att föra vidare det arv som Barsebäcks Golf & Country Club har med sig. Vi kommer med tillförsikt förädla den unika plats som Barsebäck ligger på, det är en del av svensk golfhistoria vi får möjlighet att utveckla vidare, vilket ligger oss varmt om hjärtat, säger Johan Rosén, vice VD på Ernst Rosén AB.

Genom åren har Barsebäck varit värd för 15 internationella tävlingar, däribland Solheim Cup.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-28
SpelaBarsebäck G&CCSvenska golfbanor
Scroll to Top