Annons

Hooks Herrgård har lagt ner tid, tankar och pengar på att uppgradera hela anläggningen. Bland annat har skogsbanan fått en helt ny hedkaraktär Foto: Hooks Herrgård

Välkomna till nya Hooks Herrgård

Den småländska anläggningen har uppgraderat både bana och klubbhus.

Text: Hooks Herrgård/Svensk Golf • 2024-04-15 Uppdaterad 2024-04-15

På Hooks Herrgård är man inte rädd för att våga förändra och förnya anläggningen, och det gäller såväl golfbanorna som klubbhus och andra fastigheter.

Under de senaste 17 åren har man investerat cirka 300 miljoner kronor och inför säsongen 2024 är det klubbhuset och skogsbanan som fått rejäla lyft. Skogsbanan har blivit av med en mängd träd för att få in mer ljus och vind och därmed göra banan något torrare. Man har också planterat in ljung för att skapa känslan av en hedbana och spelupplevelsen kommer att bli annorlunda mot tidigare, och förhoppningsvis bättre. Tankarna går direkt till brittiska hedbanor och man har dessutom tydliggjort och fräschat upp banans bunkrar och övriga hinder.

Herrgårdens nya kök och restaurang stod klart under våren 2019 och för två år sedan gjorde man en omfattande renovering av reception, bar och salonger i herrgårdens entréplan. Gensvaret och betygen från gäster och medlemmar har varit stort.

Under påskhelgen i år invigdes så det nyrenoverade och utbyggda klubbhuset – och Hooks Herrgård har fortfarande planer kvar och fler investeringar kommer att göras i etapper under kommande år.

– Man kommer till Hooks Herrgård för att man vill mer än att bara spela golf. Bra boende, fantastiskt kök och trevlig miljö att hänga i. Och så vårt underbara spa som pricken över i:et efter golfrundan, berättar Therese Edberg, Marknadsansvarig på Hooks Herrgård.

Under året kommer aktiviteterna att dugga tätt på den småländska klubben. Under utvalda fredagar och lördagar under året kommer man att ha pianobar i herrgården och det finns fortfarande en del platser kvar till Hooks oerhört populära golfcamps. Här hittar ni länkar till dem om ni är intresserade av att leva golf i en härlig miljö i sommar.


Text: Hooks Herrgård/Svensk Golf • 2024-04-15
PartnerHooks HerrgårdPartnerSvenska golfbanorVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen