Amatörvärldsettan Ingrid Lindblad i landslagkläder. Arkivbild: Göran Söderqvist

Nyheter

Swedish Golf Team i omfattande samarbete med Dormy

Butikskedjan kliver in som huvudpartner till svenska golflandslaget.

Text: Svensk Golf • 2024-02-22 Uppdaterad 2024-02-22

Ett nyskrivet avtal gör återförsäljaren Dormy till landslagets huvudpartner. Ett samarbete som sträcker sig till 2028 och innefattar ett flertal olika delar. Bland annat internationella tävlingar på svensk mark, gemensam kommunikation om svensk elitgolf med landslaget i fokus samt ett ekonomiskt tillskott för landslagets verksamhet.   

– Vi är glada att Dormy ser landslaget och svensk spelarutveckling som något de via detta partnerskap vill stötta och vara en del av. Det känns bra att vi hittat en väg att fortsätta och utveckla det samarbete som startade när Dormy klev in som titelsponsor för svensk tävling på European Challenge Tour 2021 och i tre år framåt, säger Marcus Norman sportchef Svenska Golfförbundet.

Dormy blir genom detta avtal titelsponsor för Dormy Helsingborg Open 2024, en tävling på Cutter & Buck Tour 2025 och svensk tävling på European Challenge Tour 2026–2028.

– Genom detta samarbete med Dormy kommer vi att ytterligare kunna vässa vår verksamhet. Vi får både bättre ekonomiska förutsättningar i en tid när det är viktigt och vi säkerställer tävlingar på svensk mark fram till och med 2028. Att spela hemmamatch är ett lyft även för golfare och detta ger även den svenska golfpubliken möjlighet att se och uppleva internationell tourgolf på hemmaplan, fortsätter Marcus Norman.   

Dormys logga kommer att finnas på amatör- och paragolflandslagens tävlingskläder. Dormy blir utöver detta även presentatör av en juniortävling – Swedish Golf Team Invitational by Dormy som i år spelas på Landeryds Golfklubb.

Avtalet är en fortsättning på ett redan fungerande samarbete men signalerar också en start för något nytt. Det är en investering i fortsatta svenska framgångar på golfens allra högsta nivåer.
– Vi har uppskattat vårt samarbete med SGF och det känns fint att vi tillsammans har kunnat bidra till att lyfta svensk golf. Den nya landslagssatsningen är intressant och kan förhoppningsvis hjälpa till att säkerställa att vi får se många svenska toursegrare också framöver. Vi har fått mycket uppskattning för vår investering i Dormy Open och en svensk tävling på European Challenge Tour. Jag ska inte förneka att alla de lovord som kommit från Golfsverige peppade oss att bygga vidare på den resan igen med start 2026 och utöka samarbetet med SGF. Men nu ser vi först och främst fram emot Dormy Open Helsingborg, som blir ytterligare en spännande milstolpe, säger Anders Wall, vd Dormy.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-02-22
NyheterDormyNyheterSGFSvenska GolfförbundetSwedish Golf Team
Scroll to Top