Tiger Woods bil bärgas efter den våldsamma singelolyckan. // Getty Images

Nyheter

Idrottsvärlden reagerar på Tiger Woods olycka

Henrik Stenson: ”Golf är ju givetvis sekundärt nu.”

Text: Olof Åsgård • 2021-02-24

Tiger Woods vårdas på sjukhus efter en bilolycka i Los Angeles på tisdagen.  Han uppges vara vaken och talbar och har opererats för flertalet benbrott. Internet och sociala medier svämmar nu över av lyckönskningar och hälsningar till Tiger Woods. Flera golfstjärnor har uttryckt sin oro och hoppas att den 15-faldige majorsegraren tillfrisknar snabbt. 

– Tankarna är givetvis med Tiger och hans familj i det här läget. Det ser ju ut att vara en ordentlig krasch och vad jag kunnat läsa så behövdes han klippas loss och opereras för benbrott. Golf är ju givetvis sekundärt nu och det känns svårt att säga något mer i det här läget än att vi håller all tummar för att det går ”så bra” som det kan gå i en sådan här situation, säger Henrik Stenson till Expressen.

Annika Sörenstam, som imorgon torsdag gör comeback på LPGA Tour, är tagen av det som inträffat och skriver på Twitter att hon hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

I en intervju med Expressen utrycker Jesper Parnevik sin oro för Tiger Woods två barn. 

– Det är klart att man är orolig och chockad. Jag hoppas givetvis på det absolut bästa för Tigers skull, men jag tänker också på hans barn. När man är så stor som Tiger glömmer många att han först och främst är pappa, säger Jesper Parnevik till Expressen.

LÄS MER: Tiger Woods till sjukhus efter våldsam bilolycka

Världstrean Justin Thomas, som ska spela veckans WGC-tävling på Concsession i Florida, var märkbart tagen när han fick beskedet och tårögd när han pratade om olyckan vid en presskonferens. Vid tillfället var detaljerna om vad som hänt få.
– Jag mår illa. Det gör ont att se en av mina närmaste vänner vara med i en olycka. Jag hoppas han är okej. Jag är orolig för hans barn, säger Justin Thomas som sedan utvecklade på Twitter:

Den före detta alpina stjärnan Lindsey Vonn, som var Tiger Woods flickvän mellan 2015 och 2018, skriver på Twitter att hon ber för Tiger.

LÄS MER: ÅSGÅRD: “Största segern vore att Tiger kan lira med Charlie igen”

”Tiger, precis sett de hemska nyheterna. Vi vet hur tuff du är, vi har sett det hundratals gånger. Hoppas och ber för att du är okej, min vän”, skriver Justin Rose på Twitter.

Jack Nicklaus och hans fru Barbara är oroliga och hoppas att Tigers operationer går bra och att han återhämtar sig fullt ut. 

USA:s 44:e president Barack Obama hoppas att ”den bäste genom alla tider” återhämtar sig snabbt och poängterar att tiden lärt oss att man aldrig ska räkna ut Tiger Woods. 

Max Homa som vann Genesis Invitational förra veckan och fick ta emot vinnartrofén av Tiger Woods hoppas på goda nyheter om sin barndomsidol.

”Vi tänker på dig, Tiger. Vi är så ledsna för det du och din familj behöver gå igenom nu. Alla hoppas och ber för din snabba och fulla återhämtning”, skriver Phil Mickelson, som var Tigers främste konkurrent i början av karriären, på Twitter.Text: Olof Åsgård • 2021-02-24
NyheterAnnika SörenstamHenrik StensonJack NicklausJesper ParnevikJustin ThomasNyheterTiger WoodsTournytt
Scroll to Top