Tiger Woods var i Los Angeles i egenskap av tävlingsvärd för Genesis Invitational, där han i söndags delade ut pokalen till Max Homa. /Foto: Getty Images

Opererades akut

Tiger Woods svårt skadad efter våldsam bilolycka

Tiger Woods var på tisdagen med om en allvarlig bilolycka i Los Angeles och fördes omgående till sjukhus för operation.

Text: Svensk Golf • 2021-02-23

Tiger Woods var på tisdagsmorgonen, klockan 07.12 lokal tid i Los Angeles, inbladad i en trafikolycka som enligt en rapport från Los Angeles County Sheriffs Department beskrivs som allvarlig. Enligt polisen handlar det om en singelolycka där bilen som Woods färdades i voltat och skadats kraftigt. Som bilder nedan visar så kvaddades fronten rejält.

Tiger Woods var ensam i bilen och räddningspersonal var tvungen att använda yxa och brytjärn för att få loss honom ur vraket. De plockade ut honom genom vindrutan efter att ha böjt undan metalldelar som klämde fast hans ben och hindrade honom från att själv ta sig loss.

Woods spändes fast på en bår med benen fixerade och fördes därefter akut till Harbor-UCLA Medical Center med ambulans.

I ett uttalande som Tiger Woods agent Mark Steinberg lämnade till amerikanska Golf Digest på tisdagskvällen så opereras den 15-faldige majorsegraren omgående skador på benen.

“Tiger Woods was in a single-car accident this morning in California where he suffered multiple leg injuries. He is currently in surgery and we thank you for your privacy and support.” läser uttalandet från Mark Steinberg.

Enligt chefen på Los Angeles County Fire Department, Daryl Osby, som CNN talat med var Woods vid medvetande efter olyckan och kunde orientera sig. Han pre Han satt i förarsätet med säkerhetsbältet på och försökte ta sig loss, men satt fast i vraket.

Tiger Woods har varit på plats i Los Angeles sedan förra veckan, som värd för PGA Tour-tävlingen Genesis Invitational, och dröjde kvar i början av den här veckan för sponsoråtaganden med Golf Digest/Golf TV. Enligt Golf Digest var han på gott humör under måndagen, men slog inga slag på grund av den ryggoperation han genomförde i januari utan gav lektioner till Holywoodstjärnor och andra celebriteter.

Han var sannolikt på väg till Rolling Hills Country Club, där Golf Digest/Golf TV-evenemanget höll till. Alex Villanueva, sheriff vid Los Angeles County, berättade på en presskonferens på tisdagseftermiddagen, lokal tid, att han trodde att Woods kört snabbare än hastighetsbegränsningarna när olyckan inträffade.

På drönarbilder kan man inte se några bromsspår från platsen där Woods bil ser ut att ha tappat kontrollen och kört över refugen in i mötande körfält och vidare ut bland träd och buskar bredvid vägen.

Enligt Alex Villanueva är det en särskilt olycksdrabbad vägsträcka, där vägen går kraftigt nedför och dessutom i en kurva.

Olycksplatsen i Los Angeles. Foto: CNN/Google

På onsdagsmorgonen kom ett uttalande från Tiger Woods officiella twitterkonto som förklarar att Woods genomgått en lång operation på sitt högra ben och vrist. Enligt Anish Mahajan, chefsläkare på Harbor-UCLA Medical Center, så handlade det om allvarliga frakturer som behövde opereras akut.

Woods är vaken, vid medvetande och återhämtar sig just nu på sjukhuset.


Tiger Woods nyopererad – femte ryggoperationen i karriären


Text: Svensk Golf • 2021-02-23
TournyttPGA TourTiger Woods
Scroll to Top