Rekommendationen från förbundet är att spara dina scorekort tills handicapsystemet öppnar igen. Foto: Getty Images

Nytt SGF-besked

Handicapsystemet fortsatt stängt – till fredag 24 april

Enligt förra veckans besked från Svenska Golfförbundet skulle handicapsystemet öppna upp igen under torsdagen. Men testandet drar ut på tiden.

Text: Svensk Golf • 2020-04-23 Uppdaterad 2020-04-24

Som Svensk Golf skrev om förra veckan så stängde Svenska Golfförbundet ner handicapsystemet fredagen den 17 april, vilket inneburit att inga nya handicapronder kunnat registreras.

– Handicap är en av golfens viktigaste delar. Trovärdigheten för din handicap är därför väldigt viktig. Vi stänger av den anledningen ner handicapmodulen för att tillsammans med leverantörer få bukt med de problem som varit. Det är självklart inte den leverans vi ska ge Golfsverige, målet är ett fungerande handicapsystem där alla har en korrekt beräknad handicap morgonen efter din spelade rond, sa Ove Ellemark, kommunikationschef på Svenska Golfförbundet till Svensk Golf.

Den tillfälliga nedstängningen skulle pågå fram till torsdagen den 23 april.

LÄS MER: Därför stänger förbundet ner handicapsystemet

Under torsdagen har Svensk Golf fått flera meddelanden och mejl från läsare som undrat när handicapsystemet öppnar igen.

Vi kontaktade förbundet tidigare idag och fick följande svar.

Hur länge ska handicapsystemet ligga nere? 
”Vi jobbar just nu med validering av data utifrån regelverket för världshandicapen. Det är ett komplext testande och vi vill ha en så bra handicapmodul som möjligt när vi öppnar.”, svarade Ove Ellemark.

Senare på eftermiddagen uppdaterade förbundet informationen på sin hemsida där de skriver:

”Vi har gjort åtgärder kring både prestanda och kod och håller på med verifieringen, som dessvärre tar längre tid än vi beräknat. Därför kommer vi att öppna kl 10.00 imorgon fredag.”


Text: Svensk Golf • 2020-04-23
NyheterHandicapSvenska GolfförbundetVärldshandicap
Rulla till toppen