5de4541184a6b

Nyheter

Golfanläggningen satsar på att locka fotbollslag

Ekerum Resort Öland är redan en populär destination för golfare. Nu vill anläggningen även locka till sig fotbollslag på träningsläger.

Text: CM Hellsten • 2017-01-05 Uppdaterad 2017-01-05

I början av 2016 blev det klart att Svenska Golfförbundet expanderar och tar in footgolf i verksamheten. SGF fick därmed medlemskap i FIFG (Federation for International FootGolf) och ambitionen är att arbeta för att det byggs footgolfbanor runt om i Golfsverige.

Flera svenska golfklubbar har satsat på footgolf.

Bland annat Hammarö GK som öppnade Värmlands första footgolfbana som bidrog till att anläggningen blev en turistmagnet och klubben fick ett fint pris.

Ekerum Resort Öland, som består av totalt 54 hål, tar steget ännu längre och satsar på en riktig fotbollsplan för att utöka aktivitetsutbudet som består av mountainbikeorientering, padeltennis och motionsspår.

Det är Ölandsbladet som berättar nyheten om att Ekerum Resort ska bygga en elvamannaplan i närheten av drivingrangen.

Nya miljoner ska vinna slaget om Östersjön

– Det känns jätteroligt. Till juni hoppas vi ha klar en fullstor plan med så bra klass att vilket lag som helst kan ha träningsläger här. Från elitlag till barn. Det här är ett av våra spår i satsningen på hälsa och motion. Fokus är på att få hit träningsläger, vi har ju redan allt runt omkring med stigar för löpning, boende, mat och mycket annat att göra som padeltennis och golfVi har allt som krävs för att ta hand om gräset på bästa sätt, med kompetens och redskap från golfen, säger Ekerums eventansvariga Alexandra Mann till Ölandsbladet.

Sommaren 2017 kan golfintresserade fotbollsspelare alltså ta med sina lag på träningsläger till Ekerum.

Som Wayne Rooney i Manchester United…

TV: Se det fotbollsinspirerade golftricket


Text: CM Hellsten • 2017-01-05
NyheterEkerum Golf & ResortNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top