5de45f64cd985

Nyheter

Så blev golfklubben en turistmagnet

Under en vecka lockades 200 icke-golfare till banan. Nu har golfklubben fått fint turistpris.

Text: CM Hellsten • 2016-10-05 Uppdaterad 2016-10-05

Visit Värmland prisar personer, företag eller organisationer som hjälper till att bidra till att stärka den värmländska besöksnäringen.

I kategorin “Årets uppstickare” vann Hammarö GK

Hammarö GK har 8 000 gäster varje år vilket gör klubben till den största kommersiella aktören inom besöksnäringen i kommunen. 

– Vi har jobbat väldigt hårt under året med att få ännu fler att bli intresserade av att komma till oss – naturligtvis golfare som greenfeegäster men även människor som inte spelar golf, säger klubbchefen Anders Thorén till svenskgolf.se/wp.

Vad har ni gjort?

– En viktig faktor är att vi i våras öppnade Värmlands första footgolfbana. Vid invigningen tog vi hjälp av tjejer i ett fotbollslag i närområdet och genom bra PR-arbete lyckades vi få folk att bli nyfikna. Det har gjort att vi fått väldigt mycket besökare som aldrig tidigare varit på en golfanläggning.

Hur många handlar det om?

– Under första veckan kom det 200 personer hit för att spela footgolf. Det har även inneburit att fler företag har valt att lägga sina konferenser på Hammarö GK. Till golf kan det finnas en tröskel men fotbollsgolf har setts som ett kul moment. Tanken med footgolfbana är att man ska kunna åka till golfklubben även om man inte är golfare.

Så blev golfklubben en turistmagnet
Foto: Christine Holm
Klubbchefen Anders Thorén vid fotbollsgolfbanan som gjort Hammarö GK till en besöksattraktion.

Har det även blivit golfare av de där 200 personerna?

– I år har fokus varit att driva trafik till anläggningen – nästa säsong kommer vi att jobba mer med att få dem att testa på golf efter ett varv på footgolfbanan.

Vad skulle turistutmärkelsen betyda för klubben?

– Ingen annan golfklubb har tidigare varit nominerad till priset och bara det känns som en birdie. Det skulle förstås vara ett erkännande och ge oss extra mycket energi till vårt fortsatta arbete.

Vilket är ditt bästa tips till andra golfklubbar?

– Väldigt mycket handlar om kommunikation. Många klubbar gör bra saker – men berätta om det. Det kanske både vi och andra kan bli bättre på. Utnyttja kontakter inom media och posta inlägg i sociala medier.

 

 

Du som vill synas på svenskgolf.se/wp – så här gör du!

”Ska vara en av Sveriges 50 bästa banor”


Jonas Blixts juniorhus har invigts


Text: CM Hellsten • 2016-10-05
NyheterHammarö GKNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top