Nedbank Golf Challenge – Day Three

Blogg

Stenson redo på “hemmabanan”

Henrik Stenson avstod tävlingen i helgen på grund av sin knäoperation. Men nu är han redo – på sin forna hemmabana.

Text: Jesper Johansson • 2016-02-01

Henrik Stenson opererade sitt knä under vinteruppehållet och valde att avstå helgens tävling i Qatar. Istället vilade han inför kommande Omega Dubai Desert Classic, som spelas i veckan.

Tävlingen spelas på Majlis-banan som var Henrik Stensons hemmabana under de tio år han bodde i staden och att få tävla där ska bli kul, säger 39-åringen till Europatourens hemsida.

– Det känns bra att komma tillbaka till en bana som jag har spelat många gånger. Jag gillar den för att den är väldigt varierande. Man tröttnar inte på att spela den, den är alltid rolig.

Henrik Stenson har vunnit tävlingen en gång tidigare men för att göra det igen måste han vinna över en hel del världsstjärnor. Rory McIlroy, Louis Oosthuizen och Martin Kaymer är några av spelarna som är intresserade av pokalen. Men världssexan har goda förutsättningar att ta hem tävlingen, me tanke på att han har spelat banan så många gånger förut.

– Det känns som att jag kan den här banan utantill. Dessutom vann jag här 2007 och har några till bra resultat här. Så, det här är en rolig vecka för mig, säger Henrik Stenson. 

Ökenkungen glänser


KRÖNIKA: Därför är Stensons start sensationell


Text: Jesper Johansson • 2016-02-01
BloggHenrik StensonTävlingarTournytt