Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day One

Artiklar

Ökenkungen glänser

Trots knäoperation och kort förberedelse spelade Henrik Stenson stor golf första dagen i Abu Dhabi.

Text: Martin Strömberg • 2016-01-21

Rostig?

Nja, inte direkt.

Henrik Stensons förstarond i Abu Dhabi visade verkligen att han är redo för en ny säsong. Ingreppet som fixade till menisken i hans vänstra knä märktes bara när han skulle läsa linjerna på green då stelheten i knät gjorde det omöjligt att böja det fullt ut.

– Det är egentligen inte knäet utan mer foten som smärtar. Jag har förmodligen kompenserat lite när jag går, sa Stenson efter ronden.

Svingen och spelet såg ut som vanligt och fram till Henriks sista hål (banans nionde) var han åtta under par med mersmak.

En pullad drive och bunkerbesök gav till slut rondens första bogey men Stenson köper förmodligen en 65:a vilken dag i veckan som helst, särskilt efter en knäoperation och lite ovisshet inför ny säsong.

Efter tre birdies på sista nio (han startade på tian) kom den svenska världsfemman igång ordentligt på frontnian med birdies på hål 2, 3, 4, 5 och 8. Då hade han dessutom en bra chans på sexan och en enmeters birdieputt på sjuan som missades knappt.

– Det hade kunnat vara ett par slag lägre men också något mer på sista hålet. Det är skönt att få en stabil start, man vet aldrig ritkigt vad man ska förvänta sig efter ett uppehåll och dessutom en operation på det så jag är jättenöjd med dagen, sa Stenson till tourens hemsida.

Med tanke på att han knappast har hunnit träna särskilt många dagar är det snudd på sensationellt bra och med tanke på att han brukar vara en slowstarter just här i Abu Dhabi ännu mer imponerande. Han har en snittscore första dagen här på 73.6 inför årets upplaga.

Med sena halvan av fältet ute på banan delar “Ökenkungen” ledningen med amerikanen Bryson Dechambeu med Rory McIlroy ett slag bakom.

Stenson har visserligen banrekordet på Abu Dhabi GC med 62 slag men det är också den enda av de tre ökentävlingarna som han inte vunnit. Han har hittills tre segrar i Dubai och en i Qatar.

Mer info följer.

Ställningen

 

 

 

Stenson invald i unikt sällskap


Stenson: "Jag har svårt att gå"


”Ingen kan upprepa Stensons prestation”


"Självklart att Stenson borde få Bragdguldet"


Text: Martin Strömberg • 2016-01-21
ArtiklarEuropean TourTournytt
Scroll to Top