Lorena Ochoa Invitational Presented By Banamex – Round Two

Blogg

Succén fortsätter – fyra raka birdies

Pernilla Lindberg har skaffat sig ett utmärkt slagläge i Mexiko inför helgens avslutande rundor. LPGA TOUR. Som golfare ställs man på banan ständigt inför utmaningar som kräver beräkningar för att man ska kunna räkna ut hur man ska utföra slagen på bästa tänkbara sätt. Är det inte att uppskatta hur mycket motvinden påverkar din boll

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14 Uppdaterad 2015-11-14
Succén fortsätter - fyra raka birdies
Pernilla Lindberg har skaffat sig ett utmärkt slagläge i Mexiko inför helgens avslutande rundor.

LPGA TOUR. Som golfare ställs man på banan ständigt inför utmaningar som kräver beräkningar för att man ska kunna räkna ut hur man ska utföra slagen på bästa tänkbara sätt. Är det inte att uppskatta hur mycket motvinden påverkar din boll i luften, är det bollar som ligger i nerförslägen eller tjockleken på ruffen som du måste ta hänsyn till. 

För Pernilla Lindberg och de andra spelarna som gör upp om pengarna i Lorena Ochoa Invitational sattes deras hjärnor på prov då temperaturen skiftade ordentligt under varvet. 

– Andra nio började det regna lite och det blev faktiskt riktigt mörkt ett tag eftersom det var mulet väder. Temperaturen droppade rätt så rejält också, vilket gjorde det svårare för oss att välja klubbor inför slagen, säger hon till Svensk Golf efter sin 70-runda, ett slag bättre än inledningsvarvet. 

Som om temperaturskillnaden inte vore nog så spelas tävlingen i Mexiko City, vilket gör att höjdskillnaden kommer in som en avgörande faktor. 

– Det påverkar helt klart, bollen går vid normala förhållanden tio procent längre än i vanliga fall, fyller hon snabbt i. 

Trots de luriga förutsättningarna plockade Bollnäs-tjejen fram sin bästa golf för dagen och snickrade ihop en avslutning som var av det svettigare slaget. Eller vad sägs om fyra raka birdies sista fyra hålen?

Jag behöll tålamodet i mitt spel, trots en lite tuffare start. Det fick jag full utdelning för på slutet. Där hade jag några lite längre puttar som gick i, samtidigt lyckades jag sätta två av inspelen rätt nära pinnen, förklarar sjundeplacerade Pernilla Lindberg som med sina tre under par totalt bara är tre slag bakom Minjee Lee när halva tävlingen återstår. 

Här kan du se hela resultatlistan efter halva tävlingen. 

Och är du nyfiken på vad Pernilla Lindberg har i sin bag, ger vi dig här svaret.

Lindberg hugger – två slag från täten


Lyckorus, tårar och eufori även i år?


"Comeback på LPGA? Aldrig i livet"


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14
BloggAnna NordqvistLydia KoPernilla LindbergTävlingarTournytt
Scroll to Top