2015 Fubon LPGA Taiwan Championship

Blogg

Lindberg hugger – två slag från täten

LPGA TOUR. Det är inte varje vecka det spelas två proffstävlingar i Mexiko samtidigt. Men så väl PGA som LPGA Touren har denna veckan hittat till Centralamerikas största land, där damerna gör upp i Lorena Ochoa Invitational.  Pernilla Lindberg är enda svenska på plats och hon jagar värdefulla poäng i Race to the CME Globe,

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-13 Uppdaterad 2019-12-11
Lindberg hugger - två slag från täten

LPGA TOUR. Det är inte varje vecka det spelas två proffstävlingar i Mexiko samtidigt. Men så väl PGA som LPGA Touren har denna veckan hittat till Centralamerikas största land, där damerna gör upp i Lorena Ochoa Invitational. 

Pernilla Lindberg är enda svenska på plats och hon jagar värdefulla poäng i Race to the CME Globe, där finaltävlingen spelas i Florida under nästa vecka. 

På den luriga banan lyckades den tuffa Bollnäs-produkten ta sig runt på ett under par, i en runda som lovade mer.

– Banan är väldigt smal med mycket träd på sidorna. Man måste verkligen vara i rätt position och ha rätt inspelsvinkel för att ha en chans att gå får green. Du kan vara på fairway men ändå ligga mask bakom flera stora träd, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf efter inledningsvarvet

Två bogeys på par femmorna är inget som hör till vanligheterna direkt när Pernilla Lindberg är i farten. Desto mer glädjande att göra tre raka birdies från sjuan till nian, vilket gjorde att 29-åringen steg som en raket på leaderboarden. Men två bogeys på hemvägen dämpade attacken något.

– Jag spelade jättestabilt från tee till green hela dagen. Dessvärre missade jag några kortare puttar, vilket är rätt icke-karaktäristiskt för att vara mig.

Att det är en tuff bana vittnar resultaten om. Minus ett räcker till en delad femteplats, två slag bakom den ledande kvartetten anförda av Suzann Pettersen och Inbee Park, där den sistnämnda ställt in siktet på Lydia Ko som leder så väl Race to the CME Globe, som pengalistan och Rolex Player of the Year. Förra året blev Inbee Park blåst på samtliga priser i den sista tävlingen och trots att även detta året varit sagolikt för sydkoreanskan, riskerar hon att bli utan utmärkelser även denna säsong. 

– Alla pratar om det just nu, men för mig finns det inte mycket annat att göra än se till att avsluta säsongen riktigt bra så får vi se hur långt det räcker. Nästa vecka kommer min familj över och hejar på mig, vilket brukar skänka mig extra energi, säger Inbee Park till LPGA Tourens hemsida.

Är du nyfiken på hur ställningen i Race to the CME Globe ligger till inför de två sista tävlingarna, finner du den här

Lyssna vad fjolårets segrarinna Lydia Ko har att säga efter att ha säkrat den luckrativa segerchechen på 1,5 miljon dollar efter att ha tagit hem slutsegern i Race to the CME Globe. 

"Allt var jättestabilt"


Historisk Ko vann med nio slag


Tonåringar slåss om titeln


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-13
BloggAnna NordqvistLydia KoPernilla LindbergTävlingarTournytt
Scroll to Top