Jumeirah Golf Estates, Earth Course

Tourfinalens hem satsar på återvunnen sand

Earth Course på Jumeirah Golf Estates har tagit nästa steg i utvecklingen.

Text: Svensk Golf • 2023-11-24 Uppdaterad 2023-11-27

Vi känner den som spelplatsen för DP World Tour Championship. Och nyligen fick tv-publiken en tydlig försmak av nästa steg i utvecklingen av Earth Course på Jumeirah Golf Estates, när årets upplaga av tourfinalen avgjordes där. 

Den mest omfattande förändringen kan spåras till banans 100 bunkrar, där sanden helt och hållet byttes ut inför tävlingen. Den tydliga vita färgen till trots avslöjar inte att en stor del av sanden är återvunnen. Spelmässigt har också bunkrarna på det tionde hålet genomgått en mer omfattande renovering, för att säkerställa den strategiska utmaningsgraden.

Banans huvudsakliga spelytor omgärdas av röd träflis som utgör en estetisk kontrast till den gröna banan och landskapets sandöken. För att förbättra den ljusröda tonen som blivit synonym med Earth Course har banteamet bytt ut all träflis som omger hålen på banan inför årets DP World Tour Championship. Den röda träflisen produceras helt på plats av underhållsteamet.

– Earth Course är känt över hela världen som hem för DP World Tour Championship och avslutningen av Race to Dubai. En av banans mest främjande egenskaper är den underbara färgkontrasten som vi kan uppnå med den ljusa vita sanden och den djupt röda träflisen som linjerar varje hål – vilket ger den jordnära looken, säger Stephen Hubner, klubbchef på Jumeirah Golf Estates. 

Det var viktigt att vi löste detta på det mest hållbara sättet, så därför använde vi återvunnen sand och producerade alla träflis på plats. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att förbättra banan inför vad som är en viktig händelse i vår kalender, säger banchefen Stuart Horwood.

Earth Course på Jumeirah Golf Estates kommer att fortsätta stå värd för tourfinalen fram till 2031. Men nu är det främst den sena hösten och tidiga vinterns första våg av golfturister som får ta del av banans uppgraderade skepnad.


Text: Svensk Golf • 2023-11-24
Banor och resorDP World TourDubai
Rulla till toppen