5de445d786416

Fem golfländer att hålla koll på

Konkurrensen om golfturisterna blir allt hårdare när fler vill vara med i leken.

Text: • 2017-04-13 Uppdaterad 2017-04-13

POLEN: Mycket för greenfeeslanten

Det fanns en tid när golf-resor till Polen mest såldes in genom att trycka på det låga priset.
Det är visserligen fortfarande en faktor – men absolut inte längre det enda skälet att korsa Östersjön tillsammans med golfbagen. Området runt Gdansk har nämligen vuxit fram som en riktigt stark destination, tack vare flera vassa anläggningar som håller hög kvalitet i både layout och kondition.

Snabba rondtider i Gdansk

Både Sierra och Postlowo är spelvärda stopp under en långhelg, men allra mest gillar vi ändå Sand Valley en timme sydost om Gdansk. Det handlar om en finskdesignad inland links som är lekfull i sitt tilltal, framförallt runt greenerna, men samtidigt lättspelad tack vare de generösa landningsytorna.

Greenfeen? 450 kronor.
Många väljer att ta färjan från Sverige till Gdansk, men numera konkurrerar också SAS med lågprisflyget på linjen – och det lär inte dämpa den svenska nyfikenheten.

BULGARIEN: Nya flyg ger bättre möjligheter

Vi har under en längre tid nåtts av rubrikerna att det händer spännande grejer längs Svarta havskusten. Ändå har resenärerna inte riktigt orkat ta sig an den komplexa logistiken. Men med bättre flyglösningar har researrangörerna öppnat upp regionen och gjort banor som fantastiska Thracian Cliffs mer tillgängliga.

ITALIEN: Överklasstämpeln börjar försvinna

Tidigare var många italienska banor en smula uppnästa och inte särskilt intresserade av gäster. Men saker och ting förändras. Vi har under de senaste åren kunnat följa en trend som inneburit att privata dörrar har öppnats och faktum är att det numera finns gott om spelvärda alternativ – som vill ha oss där.

Toscanas bästa golfbanor


En golfweekend i Rom

FRANKRIKE: Ryder Cup har lyft hela landet

Fina Golf National utanför Paris fick Ryder Cup 2018 och skapade golfyra i hela landet. Plötsligt har många anläggningar insett potentialen i golfturismen och vill vara med och fightas med mer etablerade destinationer. Det lär märkas på svenska researrangörers program inom den närmaste tiden.

MAURITIUS: Fler är beredda att resa allt längre

I tider när resenärer blir allt mer nyfikna på att upptäcka nya platser så har plötsligt exotiska Mauritius vuxit fram som ett seriöst alternativ. Bättre flygförbindelser och smartare paketlösningar har dessutom tryckt ned prisbilden – även om det inte är någon billig destination. Vissa företag erbjuder till och med long stay här numera.


Text: • 2017-04-13
Banor och resorBanor & resorBulgarienFrankrikeItalienMauritiusPolenVeckoresaWeekend
Rulla till toppen