5de45967517e0

Banor och resor

En golfweekend i Rom

Rom är den eviga staden. Här kan du njuta av god golf och god mat.

Text: Svensk Golf • 2016-11-13 Uppdaterad 2020-03-26

GUIDEN TILL ROM:

SÅ TAR DU DIG DIT:
Både SAS och Norwegian flyger direkt till Fiumicino från både Köpenhamn och Stockholm. Från flygplatsen till Parco dei Medici tar det bara tio minuter.

PRIS:
Del i dubbelrum på Parco dei Medici två nätter och en greenfee kostar från 1 550 kronor.

MER GOLF:
Marco Simone Golf & Country Club står som värd för Ryder Cup 2022 och tar emot greenfeegäster för bara 70 euro (vardag).

Hotellets shuttlebuss lämnar av oss i närheten av Forum Romanum (kulturminne: ✔) och en halvtimme senare kliver vi in på Hotel de Russies mysiga innergård. Här njuter vi av en uppfriskande aperol spritz och tittar på det fina folket. Magen har slagit pasta o’clock och en  kullerstensguppig taxiresa senare stiger vi in på restaurang Roscioli på Via dei Giubbonari.

Charketurier och snöbollsstora bollar med buffelmozzarella får stilla den värsta hungern innan vi beger oss in i kolhydraternas förlovade land.

Morgonen efter är jag fortfarande lätt pastastinn och konstaterar att bältet måste justeras en aning innan det är dags att slå ut på resortbanan Parco dei Medici, strax utanför Rom.

Det är kanske inte den bästa golfbanan för den som vill svinga loss i den italienska huvudstaden. Men som bas för en långhelg med golfinslag här är den svåröverträffad.

Närheten till flygplatsen tilltalar, liksom standarden på hotellet och dessutom är de 27 golfhålen alldeles utmärkta med lagom svårighetsgrad i trivsam parkmiljö.

Efter ronden väntar dessutom en gedigen lunchbuffé som gör att niohålaren efteråt är extra välbehövlig.

Sista dagen överger vi resortlivet och checkar in på boutiquehotellet G-Rough. Det småskaliga hotellet har läckert inredda rum, en snygg bar i lobbyn och ligger ett stenkast från det folkmyllrande Piazza Navona.

Kvällspasset inleder vi med en snabb caffe corretto på stående fot i en dörröppning innan vi promenerar vidare till resans slutmål – restaurang Maccheroni. För en resa till Rom blir inte riktigt komplett utan ett besök på denna läckerbit.

Här lägger vi alla funderingar kring GI åt sidan och beställer in vår egen tolkning av tre små rätter – som egentligen inte är särskilt små – amatriciana, carbonara och cacio e pepe. Den sistnämnda är lika enkel som briljant. Pasta. Smör. Svartpeppar. Parmesan. Och obscena mängder pecorino. Pastakoman är total och vi orkar på sin höjd kasta ett snabbt öga på Pantheon innan vi promenerar hem i den ljumma Romnatten redo att lämna den eviga staden med ett gott samvete.

JOHAN SUNDQVIST

webbred@svenskgolf.se

Longstay på Roms Ryder Cup-bana


Text: Svensk Golf • 2016-11-13
Banor och resorBanor & resorEuropaItalienWeekend
Scroll to Top