5de46d76a38b5

Banor och resor

Snabbt spel i storstaden!

En snabbspelad 18-hålare utanför entrén på spa-hotellet och storstaden runt hörnet. Häng med till Sankt Jörgen Park.

Text: Redaktionen • 2016-07-01

I begynnelsen grundades Sankt Jörgen Park Golf av IFK Göteborg och Frölunda HC. 1994 såldes anläggningen till Hans Andersson, som än idag äger den och har utvecklat den till en trivsam golfbana bara en kvart från centrala Göteborg.

Men det är uppenbart att viljan att utveckla banan fortfarande lever stark. Från bunkrar till tees eller restaurang och klubbhusområde finns det ständigt något förbättringsprojekt i görningen här. 

Karaktär: Park- och ängsbana.

 

Spela när: Under sommaren när gräsytorna hunnit växa till sig ordentligt, även på greenerna som ligger lite skuggade.

 

Passar för: Höjdskillnaderna på hål 1, uppför 7, 8 och 18 samt ner mot 9:e tee kräver lite benstyrka. Annars en lättgången bana, som inte är särskilt lång men har några  krävande slag på sina håll.

 

Första nio vs andra nio: Det trånga markområdet där första nio lagts ut har inneburit några kompromisser och det är ganska skönt att få sträcka ut på sista nio – som också är designmässigt starkare och roligare.

 

Treputtsfaktor: Greenerna är små, 300–500 kvadratmeter, och överlag inte så värst undulerade så du har goda möjligheter att notera under 36 puttar.

 

Bästa hålet: Nian  är ett kul och riktigt bra par 5-hål (445/388 meter) med tydlig risk- och belöningskaraktär på utslaget där den som utmanar vattnet till höger ger sig chansen att gå in på två. Även om du spelar fram ställs du inför intressanta slag och möter ett snyggt inbunkrat greenområde.

 

Sämsta hålet: Medspelaren berättar att Göran Zachrisson någon gång utnämnt hål 8 till Sveriges sämsta par 3-hål. Och nej, vi säger inte emot Zacke. En knappt 100 meter lång pulkabacke.

 

7, 8 eller 11 hål: Ja, valet är ditt. På morgon och kväll erbjuds reducerad greenfee om du bara vill eller hinner spela 7, 8 eller 11 hål. Ett klyftigt grepp som fler klubbar borde ta efter!

 

Golfpaket: Reser du hit är det obligatoriskt med ett besök på läckra Sankt Jörgen Park Resort, precis intill banan. Här har du fräscha rum, utsökt mat och en av Sveriges absolut bästa spaanläggningar. Upplev alltihop med prisvärda golfpaket.

 

Det ryktas att: En buss ligger begravd under marken där rangen ligger idag. För många år sen låg ett skrotupplag här.

 
ET-proffset guidar dig: Innan ronden, surfa in på klubbens hemsida där medlemmen och ET-proffset Johan Carlsson bjuder på sina bästa tips i en filmad banguide. Carlsson hjälper också ägaren Hans Andersson med designråd i den ansiktslyftning som banan just nu genomgår, där bland annat bunkersättningen uppdateras.

 

Plus: Snabbspelad bana nära city med ett utmärkt spa-hotell bredvid.

 

Minus: Ett par knöliga hål kring klubbhuset.

 

Kolla in Golfskolanlektionen som visar hur du undviker dina vanligaste misstag från tee:

Här är Sveriges 50 bästa banor


Sveriges 100 bästa golfhål


Text: Redaktionen • 2016-07-01
Banor och resorBanorSankt Jörgen Park GCSvenska golfbanor
Scroll to Top