ANNONS FRÅN PAF

En spännande golfsommar att se fram emot

Efter de svenska framgångarna i Masters, där Ludvig Åberg slutade på en andra plats, finns det en hel del att se fram emot under golfsommaren 2024. Utöver resterande majortävlingar väntar också de olympiska sommarspelen.

Text: • 2024-04-28 Uppdaterad 2024-04-29

ANNONS. Innehåll från Paf och inte en artikel från Svensk Golfs redaktion.
Åldergräns: 18 år för spel online och 20 år för att besöka fysiskt kasino. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen.se.

Efter en segstartad vår står äntligen sommaren vid dörren och med den följer en uppsjö av spännande golftävlingar att ta del av. Bland dessa har vi tre resterande majortävlingar och ett sommar-OS att se fram emot. Den som vill höja spänningen ytterligare hittar information om svensk betting på golf via den här länken. Där finns också en sammanställning med flera av de stora, stundande turneringarna.

Efter Ludvig Åbergs framgångar i Masters, den första av de fyra majortävlingarna och i vilken han slutade på en andra plats – tätt efter Scottie Scheffler – är det med extra stor glädje vi ser fram emot vad det unga stjärnskottet har att bjuda på under sommarens gång. Detsamma går givetvis att säga om våra andra fantastiska golfspelare. Låt oss titta närmare på några av de stora golftävlingarna som sommaren har att bjuda på. 

PGA Championship, US open och The Open Championship

Nu när den första majortävlingen är över, har vi som bekant tre till att se fram emot. Näst på tur är PGA Championship som hålls mellan den 13 och 19 maj på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky. Det är en fantastisk bana med sagolika miljöer och flera sluttande kullar. Det är också den enda privata golfklubben som ägs och sköts av PGA of America.

Därefter, mellan den 13-16 juni, är det dags för U.S. Open, som den här gången arrangeras för den 124:e gången i ordningen. Tävlingen spelas på golfbanan No. 2 på Pinehurst Resort i North Carolina. Det är en skenbart enkel bana, stor och öppen, men där spelaren minutiöst måste planera varje slag för att optimera sin framfart.

Slutligen följer The Open Championship (British Open), världens äldsta golftävling som i år äger rum mellan den 18-21 juli och hålls på Royal Troon i South Ayrshire, Skottland, för första gången sedan 2016. Det är med stor glädje vi ser fram emot att ta del av den enastående skotska naturen igen. Låt oss bara hoppas att vädergudarna är med oss.

Olympiska sommarspelen

Knappt en vecka efter British Open inleds de olympiska sommarspelen, som den här gången äger rum i Paris mellan den 26 juli och 11 augusti. Omvärldens golfproffs får dock lite mer tid att vila än så då golftävlingarna först drar igång under spelens andra vecka. För herrarna inleds spelen den 1 augusti och för damerna den 7 augusti. Exakt vilka svenska spelare som kommer att skickas till Frankrike är i dagsläget inte klart.

Fler golftävlingar att se fram emot:

US Women’s Open: 30 maj – 2 juni
KPMG Women’s PGA Championship: 20-23 juni
PGA Championship Landeryd Masters: 26-29 juni
Evian Championship: 11-14 juli
Ricoh Women’s British Open: 22-25 aug
Solheim Cup: 13-15 september


Text: • 2024-04-28
ANNONSAnnons
Rulla till toppen