Ha… ha… ha… haaa… Foton: X/Instagram

Golfvärldens aprilskämt – blev du lurad?

Självklart var det många tourspelare, golffans och golfsajter som försökte skoja till det på 1 april.

Text: Svensk Golf • 2024-04-02 Uppdaterad 2024-04-02

Gårdagen bjöd på en del skratt och några klumpar i magen när Golfvärlden presenterade sina aprilskämt.

Justin Rose blir fotbollsproffs

Engelsmannen är ett stort fan av fotbollsklubben Aldershot Town, men att 43-åringen skulle lägga golfklubborna på hyllan och snöra på sig ett par fotbollsskor var det ingen som gick på.

Oosthuizen ska bli bonde

Sydafrikanen Louis Oosthuizen tänkte också att det var dags för en ny karriär och lät meddela att han lämnar den professionella golfen för ett liv på landet där han kan utöva sin riktiga passion i livet – jordbruk. 

Skippar hockeyfrillan 

När Cameron Smith dök upp i flödena utan sin karakteristiska hockeyfrilla var det många som fick en klump i magen. Sen mindes vi vilket datum det var och andades ut. 

Rakar skallen för likes

Henrik Stensons LIV Golf League-lag Majesticks GC lovade att en av spelarna skulle raka huvudet om deras inlägg fick fler än 1 000 gilla-markeringar. Det gick såklart snabbt så vi ser fram mot att se Stensons hjässa glänsa i fairway under veckans tävling i Miami. 

Avancerad klippning på The Belfry

DP World Tour-tävlingen Betfred British Masters annonserade att alla greener på The Belfry skulle klippas i ett Union Jack-mönster under tävlingen i augusti. 

McIlroy går till LIV

Ingen gick på att Rory McIlroy lämnar PGA Tour för att gå till LIV Golf League för att spela i ett nytt lag vid namn Shark GC under ledning av LIV-bossen Greg Norman.

McIlroy drar sig ur The Masters

Desto fler gick på de falska uppgifterna om att nordirländaren hade dragit sig ur veckans PGA Tour-tävling samt The Masters på grund av en handledsskada.

Tiger Woods kommer inte till Augusta National

Hundratals sociala medier-konton spred uppgifter om att Tiger Woods valt att inte ställa upp i årets första majortävling. Dessa aprilskämt landade inte väl och många mottagare påpekade att man inte får skämta om sådant som faktiskt kan ske. 

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-04-02
19:e hålet19:e håletaprilskämtförsta april
Rulla till toppen