Hal Sutton. Arkivbild: Getty Images

19:e hålet

Hal Sutton: ”Jag lever”

Efter felaktiga uppgifter tvingades majorvinnaren berätta att han faktiskt inte är död. 

Text: Olof Åsgård • 2024-03-19 Uppdaterad 2024-03-19

Hal Sutton vann PGA Championship 1983 samt The Players Championship 1983 och 2000. Han spelade i fyra Ryder Cup och var även USA:s kapten på Oakland Hills 2004. 

Den nu 65-årige Sutton blev nyligen felaktigt uppsatt bland bortgångna medlemmar i PGA Magazine. Där stod det att Hal Sutton dött den 19 januari. 

Ingen blev mer förvånad än Hal Sutton själv när en massa människor började höra av sig till närstående familjemedlemmar och hedra honom. Ungefär då kände Hal Sutton att det var en bra idé och berätta för alla att han faktiskt lever.
Amerikanen loggade in på X och skrev:

”Bara en rättelse, PGA-tidningen satte mig i sina dödsannonser som att jag gick bort den 19 januari. Det gjorde jag inte och jag lever och mår bra. Lägger precis sista handen på Darmor Club inför vår öppning 1 juni. Tack till alla som har kollat läget ​​med mig.”

Att det kunde bli så här hade såklart en förklaring. Jack Burke Jnr (Masters-vinnare och PGA Championship-vinnare 1956) var den som avled den 19 januari vid 100 års ålder.  

Suttons X-inlägg har väckt engagemang. Tidigare tourkollegan Mark Lye reagerade:
”Helvete Hal!!! Vem fan är ansvarig för det???”

Sutton svarade: ”Jag vet inte men det var en påminnelse om att vara tacksam för livet. Många människor hörde av sig så jag var tacksam för det.”

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-19
19:e hålet19:e håletHal Sutton
Scroll to Top