Städaren på flygplatsen måste ha undrat vad det är för fel på flygande irländare.

19:e hålet

Golfande flygresenär upprörd – tvingades slänga segerpokal

Vann amatörtävling i Spanien men pokalen fick inte riktigt plats i handbagaget och fick därmed inte komma på planet.  

Text: Olof Åsgård • 2024-02-26 Uppdaterad 2024-02-26

Irländske amatören Joe Lyons vann Spanish Seniors Amateur Open Championship i Sevilla efter en avslutande 67-rond. 

51-åringen fick lyfta segerpokalen och begav sig till flygplatsen för att flyga hem till Irland. 

Med sin fru Vera i sällskap och segerpokalen i handen (som utan problem gick igenom säkerhetskontrollen) började han gå mot gaten. Där blev det tvärstopp och Ryanair-personalen sa att pokalen behöver kunna stoppas ner i handbagaget. Efter några försök så tyckte paret att trofén fanns på plats i väskan. Men dragkedjan var inte helt stängd, något som personalen noterade och förklarade att hela dragkedjan måste kunna stängas. 

– Vet ni vad, sa jag då. Lämna den bara här. Om det ska vara på det här viset så kan ni behålla den. Kvinnan bakom disken sa då att de inte kunde behålla den. Jag sa gör vad ni vill med den. Vi kommer slänga den, svarade hon. Och jag sa ja, gör det då. Jag ska hem! Och sen började gå mot planet, berättar Joe Lyons för Irish Independent

Lyons var inte jätteupprörd över att han inte behövde göra plats i prishyllan hemma, men tycker att Ryanair inte direkt var hjälpsamma. 

– Det var inte ett vandringspris jag behövde lämna tillbaka utan en replika som alla vinnare får. Min poäng är att det kunde ha varit någon som aldrig vunnit en pokal tidigare. Jag kunde inte tro mina ögon och tyckte att de var löjliga. 

Det är oklart om Lyons kunde ha checkat in pokalen som ett eget bagage, eller lyckats bereda plats för den i sitt incheckade bagage från första början.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-26
19:e hålet19:e hålet
Scroll to Top