19:e hålet

Kolla in: Ett hål med par 2 (!)

Sällskapet som spelade banan på semestern fick vara med om något annorlunda. Ett par 2-hål…

CM Hellsten • 2017-03-24

På flera svenska banor finns det par 6-hål. Det på Kungälv-Kode mäter 651 meter och när Svensk Golf rankade landets 100 bästa hål så kvalade par 6:an in på listan.
Hålet är spelstrategiskt intressant på samtliga slag och det gäller att manövrera sig fram mellan bunkrar och vattenhinder.
– Jag satte mig ned och började rita hålet och bestämde mig för att tredjeslaget skulle spelas emot en ö, har arkitekten Lars Andreasson sagt till Svensk Golf. 

Sveriges 100 bästa golfhål

Det finns faktiskt också par 2-hål.
Inte i Sverige.
Men i Spanien.
När den engelske pron Martin Park, som sedan länge driver sin verksamhet på Bornholm, åkte till Valle Del Este Golf Resort med en grupp danska golfare fick sällskapet en överraskning på hål 12.
Det har par 2.

Kolla in: Ett hål med par 2 (!)
Foto: Martin Park
Så här ser ”par 2-hålet” ut.

– Tydligen var det så att det lokala keramikföretaget, som skapade teeskyltarna, gjorde ett misstag och klubbens pro tyckte att det var så roligt att han bestämde sig för att behålla skylten, säger Martin Park till Svenskgolf.se

Spelas hålet som par 2?
– Ja, men bara från främre tee som är 65 meter. Back tee är 147 meter och det är ett brutalt bra hål.

 

Läs också reportaget om världens tio galnaste golfhål. Vissa av dem kan spelas med livet som insats. Andra har kostat ofattbara summor att bygga.

Världens tio galnaste golfhål

Scroll to Top