Hoppa till innehåll

Vad hände med golfrestaurangerna?

Månadens insändare som publicerades i Svensk Golf 7/2018.

Svensk Golf

Dagens rätt, lunchbuffé och rikliga salladsbord. Men bara mellan klockan 11 och 15. Efter det får man vara glad om man hittar en sönderkokt korv i kiosken.  

Vad har hänt med restaurangerna på våra klubbar? Om vi backar tiden 20 år var det få av dem som överhuvudtaget serverade lunch. Att de flesta fått in nya krögare som satsar på lunch är förstås positivt och lockar mer än golfare ut till klubben. Men jag har under mina besök på flera svenska golfklubbar märkt att det är just bara lunch som gäller. Det finns sällan en gedigen middagsmeny numera. Kvällskocken är ofta själv på kvällen, vilket gör att ett sällskap på fyra får vänta onödigt länge på sina hamburgertallrikar. Och en ensam servitris eller servitör får slita för att hinna med att hälla upp dryck till de som kommer in efter 18 hål. Krögarna själva verkar ha åkt hem klockan 15, helt bekymmerslöst.

Jag påstår inte att det är så här på alla klubbar och säger inte att det var bättre förr. Men då var det mer liv på golfkrogarna om kvällarna och bättre service.
Håller ni med?
Lennart, Södertälje

• En insändare i varje nummer av Svensk Golf belönades med ett dussin bollar. 


Mer från samma ämne

Läs också

Artiklar

Aldrig för sent – 80-åringarna som vill bli bättre på golf

Sophie Ekman och Gunilla Berggren är levande bevis på att passionen för golf inte har någon åldersgräns.

Artiklar

En rond med Patrick Ekwall – Grönt Kort vid 59 års ålder

Möt en mediaprofil som tagit Grönt Kort vid 59 års ålder för sin välgörenhetssatsning – och upptäckt ett spel som både förtrollar och förbryllar.

Artiklar

En rond med Fredrik Wikingsson

Han ser golf som en form av problemlösning, och trashtalkar mer än gärna sig själv ute på banan. Men varför uppvaktas Ludvig Åberg?

Nyhetsbrev

Missa inga golfnyheter! Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du daglig koll på vad som händer i Golfvärlden och Golfsverige.