Inte riktigt bekväm med hybrider, samtidigt som de långa järnen kan bli väl tuffa ibland? Säg hej till Staff Model RB Utility Iron

Så blir Wilsons nya utility-järn

Mångsidiga Staff Model RB Utility Iron lanseras i juli.

Text: Eric Franzén • 2024-06-08 Uppdaterad 2024-06-08

Tidigare i år landade den senaste generationen av Wilsons Staff Model-järn i form av uppdaterade CB- och blad-modeller. Senare i sommar finns det också möjlighet att fylla ut bagen med bolagets nya Wilson Staff Model RB Utility Iron – där mångårige Wilson-spelaren Padraig Harrington bidragit med feedback under designprocessen. Ett utilityjärn med avskalad profil och visuellt nedslimmad topplinje, enligt det anslag som förväntas från modellerna i Staff Model-serien. 

Inuti den ihåliga konstruktionen används en ribbstruktur, som namnet RB syftar på, vilken ska bidra till att öka stabiliteten vid träffar utanför bladets mitt – samtidigt som den också utformats för att knuffa träffkänslan och ljudet åt det mjukare hållet. Den vikt som frigjorts tack vare modellens ihåliga design har flyttats nedåt i huvudet för att ge något mer hjälp med att skapa lite extra höjd, medan några extra gram också petats utåt i tån för att göra livet enklare för den som kämpar med en lynnig drawskruv av den mer otyglade sorten. 

Den tunna träffytan är tillverkad i det marådrade stålmaterialet C300 som borgar för att ge den explosiva skjuts i flykten som spelaren mer än gärna ser från ett utilityjärn. 

Wilson Staff Model RB Utility anländer i butikerna den 9 juli. Modellen får en prislapp på 2 999 kr och kommer i loften 18, 21 och 24 grader. Standardskaft är True Temper HZRDUS GEN 4 Black.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-06-08
UtrustningPadraig HarringtonutilityjärnUtrustningWilson
Rulla till toppen