Nya drivers från Titleist på väg ut. Mediabild: Titleist

Smygpremiär för Titleists nya driverserie

Titleist GT kommer att sättas i spel under The Memorial Tournament.

Text: Eric Franzén • 2024-06-03 Uppdaterad 2024-06-03

Under veckans The Memorial Tournament kommer Titleist nya driverserie Titleist GT att luftas i skarpt läge på PGA Tour. Under de tre dagar som leder upp till torsdagens inledningsrond på Muirfield Village kommer spelarna i Titleist tourstall att få jobba nära med bolagets team på plats för att verkligen skapa optimala förutsättningar för de i fältet som är bekväma med att sätta de nya modellerna i spel – ihop med linjens nya fairwaywoods.

Titleist har ännu inte offentliggjort någon information om modellernas teknologi, men från bilderna ser vi att uppställningens numrering följer samma mönster som deras tidigare driverlinjer där 2 (förlåtande modell för ett brett spann spelare), 3 (lite högre krav på bra bollträff) och 4 (lågspinnshuvud) också tillämpas här – även om vi inte i skrivande stund vet att huvudena som kopplats till siffrorna i GT-serien kommer att begåvas med exakt dessa egenskaper.

Det är också oklart exakt när de når ut i butik, men om vi utgår från bolagets tidigare releasecykler så kan vi räkna med att få se dem i hyllorna under sen sommar/tidig höst.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-06-03
UtrustningDriversPGA TourTitleistUtrustning
Rulla till toppen