Matt Fitzpatrick.. mannen, myten och statistiken. Foto: Getty Images.

Arccos värvar Ryder Cup-stjärnan

Matt Fitzpatrick kommer använda bolagets analysverktyg inför kommande majors.

Text: Svensk Golf • 2024-05-14 Uppdaterad 2024-05-14

Tidigare i år antog tourprofilen och spelaranalytikern Edoardo Molinari rollen som Chief Data Strategist och Lead Tour Ambassador hos Arccos Golf. Något som medförde att Molinaris eget tourinriktade analysverktyg StatisticGolf flyttades in under bolagets paraply och döptes om till Arccos Pro Insight.

Nu ansluter också Matt Fitzpatrick, en av Molinaris egna klienter, till Arccos stall. 2022 års segrare i US Open är sedan tidigare användare av Molinaris verktyg och kommer att fortsätta Arccos Pro Insights under sina förberedelser inför kommande majors. Det är sedan tidigare känt att Fitzpatrick har ett djupt intresse för statistik och manuellt nedtecknat egen data om varje slag som han slagit under träning, vilket skildrades utförligt i första säsongen av NetFlix-serien Full Swing.

 – Jag har alltid haft ett enormt intresse för kraften i datadriven analys och hur det kan hjälpa mig att spela min bästa golf. Det är därför jag började arbeta med Edoardo Molinari och är det som drev mig att använda Arccos. Efter att ha lärt mig mer om företaget och träffat VD Sal Syed, är jag djupt imponerad av hur mycket de har hjälpt golfare att fatta smartare beslut och få lägre poäng. På touren använder vi data för att kapa bort delar av ett slag så du kan föreställa dig den effekt Arccos som insikter kan ha för amatörspelare, säger Matt Fitzpatrick i ett uttalande.

Den 29-årige engelsmannen kommer också att investera i bolaget. Någon uppgift om eventuell ägarandel eller investeringens omfattning har inte lämnats från Arccos håll.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-05-14
UtrustningArccos GolfUtrustning
Rulla till toppen