Jordan Spieth går loss från tee med nya Drive Pro-modellen på fötterna.

Utrustning

Nya tourskor från Under Armour

Drive Pro-linjen har utvecklats tillsammans med Jordan Spieth.

Text: Eric Franzén • 2024-03-01 Uppdaterad 2024-03-01

Nästa vecka lanseras Under Armours nya skolinje Drive Pro på bred front i svenska butiker. Både Drive Pro samt den spiklösa modellen Drive Pro SL är resultatet av en designprocess där Jordan Spieth och andra namn i Under Armours tourstall har bidragit med aktiv feedback angående skornas utformning och konstruktion. Rent tekniskt är skon baserad på plattformen ”Swing Support System”, som Under Armour har utvecklat tillsammans med biomekanikern JJ Rivet. Detta system är utformat för att stödja fotens naturliga rörelsemönster samtidigt som det ger biomekaniskt korrekt stöd både i svingens diagonala och horisontella riktning.

”Swing Support System” baseras på tre delar där placeringen av S3-spikarna på undersulan har optimerats för att kunna motstå svingens rotationella krafter. I mellansulan används en lösning med tvådelad densitet i skummaterialet, vilket både ger dämpning och hjälper fötterna att bidra till en kraftfullare vikt- och energiöverföring genom rörelsen. I ovandelen integreras den interna Support Strap-lösningen med S3-spikarna och knytningen för att ge fötterna ett helomfattande stöd i 360 grader. 

– Att vara en golfspelare är inget traditionellt 9 till 5-jobb. Du står på dina fötter och går på banan under så pass lång tid att det är viktigt att vara utrustad med skor som kan hjälpa din kropp att uppnå bästa möjliga prestation. Jag är imponerad över att Under Armour har utvecklat Drive Pro, som kombinerar komfort, stil och funktion under de långa dagar som vi tillbringar på greenerna, säger Jordan Spieth i ett uttalande.

Spiklösa Drive Pro SL bygger i grunden på samma plattform men skiljer sig givetvis i undersulans konstruktion, där en stabiliserande kontrollplatta och en yttersula i gummi och TPU (termoplastisk polyuretan) är utrustade med ett dobbmönster som ger individuell höjd och placering för varje kontaktpunkt undertill.

Prislappen för Drive Pro ligger på 1 999 kr, medan den spiklösa versionen landar på 1 899 kronor.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-03-01
UtrustningGolfskorJordan SpiethSkorUnder ArmourUtrustning
Scroll to Top