Dynapower Forged lanseras i butik under januari månad.

Utrustning

Säg hej till Dynapower Forged

Wilson utökar Dynapower-linjen med nytt distansjärn.

Text: Eric Franzén • 2024-02-13 Uppdaterad 2024-02-13

Under förra året återupplivade Wilson Dynapower-serien med en uppmärksammad driver-linje samt spelförbättrande järn. Den här säsongen utökas familjen med en ny järnmodell, Dynapower Forged.

Som namnet antyder är det ett smitt järn med en grundkonstruktion, men av en mer typisk distansmodell med hjälpande element. Wilson Golfs egen AI-plattform har tillämpats för att utforma träffytans design, vars varierande tjocklek är avsedd att ge en jämnare och högre bollhastighet oavsett var på bladet träffen sker. Från järn fyra till järn sju använder man även Wilsons etablerade Power Hole Technology, där sulan har hålrum fyllda med uretanskum för att öka de flexande egenskaperna.

– Genom att använda AI under konstruktionen och investera mer i forskning och utveckling har vi noggrant kunnat testa varje möjlig variation för att leverera ett smitt järn som kommer att erbjuda otrolig känsla och längd från klubban, samtidigt som det ger ett estetiskt tilltalande, tunnare utseende från topplinje och bakom bollen,” säger Joe Pergande, innovationsansvarig för Wilson Golf.

Priset för Dynapower Forged är 11 500 kr för 4-PW med stålskaft (KBS Tour Lite) samt 11 000 kr för 5-PW med grafit (Mamiya UST Recoil DART 75). 


Text: Eric Franzén • 2024-02-13
UtrustningJärnJernUtrustningWilson
Scroll to Top