Nya wedgefamiljen s159 kommer med sex olika sulslipningar.

Utrustning

Heta närspelsnyheter från PING

Nya wedgelinjen s159 och fem PLD Milled-putters står på menyn.

Text: Eric Franzén • 2024-02-13 Uppdaterad 2024-02-13

Nio år efter att Glide-serien lanserades har det blivit dags för PING att lyfta på skynket till en helt ny wedgefamilj. s159 är en något mer konventionell tourinspirerad wedge där huvudet är gjutet i 8620 kolstål och utformat med en rakare leading edge, vilket Ping framhäver som fördelaktigare vid fulla slag. Bakom träffytan återfinns ett elastomerinlägg som bidrar till en mjukare känsla. s159 har en kompakt profil bakom bollen och kommer med ett konstant offset som ger en sömlös övergång till de nya Blueprint S- och T-järnen. Träffytan kommer med en progressiv design på skårorna, där loftalternativen 54 till 62 har fått något tätare placerade MicroMax-skåror, medan loft från 46 till 52 grader utformats för ökad kontroll på fulla slag.

s159 kommer i 25 olika loft- och sulslipningskombinationer. För att hjälpa spelaren att hitta rätt bland dessa släpper PING sin WebFit Wedge-app, där ett antal frågor om teknik och vanligaste förekommande underlaget du spelar på ska besvaras. Appen utarbetar sedan två olika förslag på vilka sulslipningsalternativ som passar bäst, som sedan kan utvärderas vidare på egen hand eller ihop med en utprovare.

– s159 representerar vår hittills mest omfattande och mångsidiga wedge-serie med dess förbättrade prestanda och fittingmöjligheter. De vinner redan på touren och vi ser många spelare som går över till dem runt om i världen. De älskar den rena utformningen, den mjuka känslan och, viktigast av allt, förmågan att starta och spinna sina slag med precision och kontroll. Med sex olika grindalternativ utformade för att prestera i olika förhållanden och för olika slagtekniker har vi en wedge som passar varje golfare, säger John K. Solheim, PING:s VD.

s159 landar i butikerna omgående och finns i finish-alternativen Hydropearl 2.0 och Midnight. Priset är 2 295 kr per wedge för stålskaft (PING Z-Z115 wedge) eller 2 395 kr med grafit (PING Alta CB Black).

Samtidigt uppdateras Putting Lab Design-serien (PLD) med fem premiuminriktade PLD Milled-modeller – som omgående finns i butik med en prislapp på 5 866 kr.

Fyra av dem är välbekanta PING-huvuden, Anser, Anser 2D, DS72 och Oslo 3, som frästs fram ur block med smitt 303 rostfritt stål. Träffytans AMP (Aggressive Milling Pattern) har precisionsfrästs på samtliga modeller. Totalt läggs över fyra timmar på fräsningsprocessen för varje enskild putter.

En helt ny modell ser också dagens ljus i form av Ally Blue 4 (på bild ovan), en fullt maskinbearbetad, tredelad design där aluminiumkroppen, sulan i rostfritt stål samt skaftinfästningen utformats för att erbjuda en extremt hög MOI.


Text: Eric Franzén • 2024-02-13
UtrustningPingPuttersUtrustningWedgar
Scroll to Top